ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΣυνάντηση Κατσιφάρα – εκπροσώπων Ρομά από την Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα

Συνάντηση Κατσιφάρα – εκπροσώπων Ρομά από την Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα

Συνάντηση Κατσιφάρα – εκπροσώπων Ρομά από την Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα

Συνάντηση με τους εκπροσώπους συλλόγων Ρομά είχε σήμερα Παρασκευή 9 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστα Καρπέτα.

Οι εκπρόσωποι των Ρομά ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για την πρόθεσή τους να διοργανώσουν σειρά εκδηλώσεων τον προσεχή Απρίλιο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Ρομά και ζήτησαν την συνδρομή του.

Όπως είπαν στη διοργάνωση του φεστιβάλ των Ρομά θα μετέχουν σύλλογοι από Πάτρα, Σαγεϊκα, Αμαλιάδα, Πύργο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Ναύπακτο, με την συνεργασία και της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομ (ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ).

Από την πλευρά του ο Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται κοντά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ενώ αναφέρθηκε στα Κέντρα Κοινότητας που λειτουργούν και στις τρεις περιφερειακές ενότητες όπου μπορούν οι Ρομά να βοηθηθούν σε ζητήματα που τους αφορούν .

Παράλληλα υπενθύμισε πως η Περιφέρεια αναμένει το ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, καθώς ήδη το αρμόδιο υπουργείο έχει παραλάβει συγκεκριμένες προτάσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και περιμένει πόρους για την υλοποίησή τους.

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε τέλος πως ανάλογες εκδηλώσεις σαν αυτές που θα οργανωθούν τον προσεχή Απρίλιο προάγουν την πολυμορφία και την ενσωμάτωση.

Στην συνάντηση μεταξύ άλλων παρέστησαν οι: Βασίλειος Πάντζος, Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ, Αντώνης Μπατζαλής, Ειδικός Γραμματέας της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Διοικητικό μέλος Δυτικής Ελλάδας της Πολιτείας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Αντιπρόεδρος Συλλόγου ΝΕΒΕ Ρομά Δήμου Αμαλιάδος και Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος Περιφερειακού Συλλόγου Ελλήνων Ρομά Ν. Αχαϊας.

Μήνυση κατά του Δήμου Λευκάδας κατέθεσε η Συντονιστική Επιτροπή για τα ανεπιτήρητα ζώα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr