ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣυναγερμός στην Μεγάλη Χώρα

Συναγερμός στην Μεγάλη Χώρα

ια 150 κιλά  Επικίνδυνων Φυτοφαρμάκων σε χείμαρρο

Συλλέχθηκαν από χείμαρρο με τρεχούμενο νερό φυτοφάρμακα διαφόρων τύπων τα οποία ήταν επικίνδυνα τόσο για την δημόσια υγεία όσο και για το περιβάλλον.

Μεγάλη ποσότητα επικίνδυνων για την δημόσια υγεία φυτοφαρμάκων σε φιάλες συλλέχθηκαν χθες από χείμαρρο στην περιοχή της Μεγάλης Χώρας Αγρινίου.

Έπειτα από καταγγελία προς την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας και την αυτοψία που πραγματοποίησαν στελέχη της εν λόγο υπηρεσίας συλλέχθηκαν με πρωτοβουλία του δήμου Αγρινίου, αν και η αρμοδιότητα ήταν της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τουλάχιστον 150 κιλά επικίνδυνων για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον φυτοφαρμάκων. Η αυτοψία έγινε στις 13.30 το μεσημέρι και η συλλογή των φυτοφαρμάκων που θα λυμαίνονταν την δημόσια υγεία, καθώς ήταν χείμαρρος με τρεχούμενο νερό, διήρκησε περίπου τρείς με τέσσερις ώρες.
Υπάλληλοι του δήμου Αγρινίου, ειδικότερα της υπηρεσίας καθαριότητας που ανέλαβε την πρωτοβουλία της συλλογής, συνέλεξαν την χαρακτηριζόμενη και από ειδικούς τεράστια ποσότητα των φυτοφαρμάκων, που ήταν σε φιάλες, και σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, που παρευρέθησαν στο σημείο, αποθηκεύτηκαν με σκοπό σήμερα να παραληφθούν από υπηρεσίες της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας και να γίνει η κατάλληλη διαχείριση και επεξεργασία για την μετέπειτα καταστροφή τους στην Πάτρα ή στην Αθήνα.
Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας πήρε δείγματα και κωδικούς από τα διαφόρων τύπων  φυτοφάρμακα, για να τα αποστείλει για ανάλυση καθώς η ποσότητα των φυτοφαρμάκων αλλά και ο τύπος τους μαρτυρούν ότι δεν πρόκειται για εναπόθεση στον χείμαρρο από πολίτες. Παράλληλα, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας προχώρησε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες υποβάλλοντας καταγγελία και καταθέτοντας μήνυση για την υπόθεση στον εισαγγελέα.
Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr