Σιμόνα Χάλεπ: Τετραετής αποκλεισμός για ντόπινγκ στην πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις

«Βαριά» τιμωρία για τη Σιμόνα Χάλεπ η οποία βρέθηκε ντοπαρισμένη στο US Open 2022.

Σιμόνα Χάλεπ: Τετραετής αποκλεισμός για ντόπινγκ στην πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις

«Βαριά» τιμωρία για τη Σιμόνα Χάλεπ η οποία βρέθηκε ντοπαρισμένη στο US Open 2022.

Η Ρουμάνα τενίστρια η οποία έχει φτάσει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει κερδίσει το Wimbledon και το Roland Garros τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ακεραιότητας του τένις με 4 χρόνια αποκλεισμό για δύο διαφορετικές παραβάσεις αντιντόπινγκ.

Η 31χρονη είχε τιμωρηθεί νωρίτερα με προσωρινό αποκλεισμό από τον Οκτώβριο του 2022, αφού βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία (ροξαδουστάτη) στη διάρκεια του περυσινού US Open.

Η Χάλεπ έχει δικαίωμα έφεσης. Εάν παραμείνει η ποινή ουσιαστικά τελειώνει η καριέρα της.

 

Η Ρουμάνα είχε δηλώσει αθώα και μετά τον προσωρινό αποκλεισμό του Οκτωβρίου είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Σήμερα ξεκινά ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου: ένας αγώνας για την αλήθεια. Έχω ειδοποιηθεί ότι βγήκα θετική σε μια ουσία που ονομάζεται Roxadustat σε εξαιρετικά χαμηλή ποσότητα, η οποία ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, η ιδέα να παραβιάσω τους κανόνες δεν πέρασε ούτε μία φορά από το μυαλό μου, μιας και είναι ολοκληρωτικά αντίθετη με όλες τις αρχές που μάθει. Αντιμετωπίζοντας μια τέτοια άδικη κατάσταση, νιώθω εντελώς μπερδεμένη και προδομένη

Θα αγωνιστώ μέχρι το τέλος για να αποδείξω ότι ποτέ δεν πήρα εν γνώσει μου καμία απαγορευμένη ουσία και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα αποδειχθεί η αλήθεια.

Δεν έχει να κάνει με τους τίτλους ή τα χρήματα. Έχει να κάνει με την τιμή και την ιστορία αγάπης που έχω αναπτύξει με το τένις τα τελευταία 25 χρόνια».

Πηγή: protothema.gr

Η σύνθεση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας