ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΣήμερα τα οριστικά αποτελέσματα για δήμο Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Θέρμου

Σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα για δήμο Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Θέρμου

Επανακαταμέτρηση ψήφων μετά τις ενστάσεις και παρατυπίες

Σήμερα αναμένεται να γίνει η ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων των επαναληπτικών εκλογών στο δήμο Αγρινίου, μετά την επανακαταμέτρηση την οποία ζήτησε η Πρόεδρος Πρωτοδικών.

Η διαδικασία ξεκίνησε από την Τετάρτη με αφορμή τις αρκετές παρατυπίες που παρατηρήθηκαν στην εκλογική διαδικασία αλλά και τις ενστάσεις που προέβαλαν αρκετοί υποψήφιοι.
Η επανακαταμέτρηση γίνεται στο σύνολο του δήμου Αγρινίου, αφορά δηλαδή σε όλα τα εκλογικά κέντρα και όλες τις παρατάξεις. Τα συνεργεία αναζητούν τυχών παραλείψεις και λάθη, αφού όπως έγινε γνωστό σε κάποιες περιπτώσεις τα βιβλία διαλογής παραδόθηκαν με καθυστέρηση. Επίσης, παρατηρήθηκαν και περιπτώσεις που έγινε λανθασμένη συμπλήρωση των σχετικών πρακτικών, γεγονότα που οδήγησαν στην υποβολή ενστάσεων από πλευράς υποψηφίων, ειδικά για τις περιπτώσεις των άκυρων ψηφοδελτίων.
Σύμφωνα με την θυροκολλημένη απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών Αγρινίου, Μαρίας-Λουίζας Τσουμέτη, σήμερα θα τοιχοκολληθούν τα αποτελέσματα της οριστικής καταμέτρησης. Πέρα από αυτά του δήμου Αγρινίου, θα τοιχοκολληθούν και αυτά του δήμου Αμφιλοχίας, όπως και αυτά του πρώτου γύρου των εκλογών στον δήμο Θέρμου. Σε περίπτωση που υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στα αποτελέσματα, δεν αποκλείεται να υπάρχουν και μικρές διαφοροποιήσεις όσον αφορά στη σειρά εκλογής ορισμένων δημοτικών συμβούλων.
Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr