ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠεριβαλλονΣήμερα η πέμπτη πανσέληνος του έτους «Φεγγάρι των λουλουδιών»

Σήμερα η πέμπτη πανσέληνος του έτους «Φεγγάρι των λουλουδιών»

Σήμερα η πέμπτη πανσέληνος του έτους «Φεγγάρι των λουλουδιών»

Η πέμπτη πανσέληνος του έτους,το φεγγάρι των λουλουδιών – Σήμερα Παρασκευή θα έχουμε την πανσέληνο που ονομάζεται «Φεγγάρι των λουλουδιών».

Η πανσέληνος του Μαΐου θα είναι ξεχωριστή φέτος, καθώς θα συνδυαστεί με ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο, τη σεληνιακή έκλειψη, σύμφωνα με τη NASA.

Η πανσέληνος Μαΐου 2023 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή

Την Παρασκευή, το ολόγιομο φεγγάρι θα ξεκινήσει να γίνεται ορατό με τη δύση του ηλίου (γύρω στις 8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας), οπότε και θα φαίνεται μεγαλύτερο και θα έχει μια πιο βαθιά απόχρωση. Παράλληλα, εκείνη την ώρα θα κορυφωθεί και η φωτεινότητά του, κάτι που σπάνια συμβαίνει τόσο κοντά στην ανατολή του φεγγαριού.

Αυτό σημαίνει ότι το φεγγάρι θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από ό,τι συνήθως.

Την ίδια περίπου ώρα, θα είναι ορατό και το φαινόμενο της σεληνιακής έκλειψης, η οποία θα είναι μερικώς ορατή από την Ευρώπη. Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο συνολικά εκλείψεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του 2023.

Κατά τη διάρκεια της έκλειψης αυτής, η σκιά της Γης θα καλύψει μερικώς τη Σελήνη, η οποία θα μοιάζει πιο σκουρόχρωμη, εμφανίζοντας κοκκινωπές αποχρώσεις.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών αστρονομικών φαινομένων θα δημιουργήσει ένα αστρονομικό υπερθέαμα, εφόσον βέβαια ο ουρανός παραμείνει σχετικά ανέφελος.

Στην Ευρώπη, η πανσέληνος του Μαΐου είχε ιστορικά ονομαστεί ως «Φεγγάρι του γάλακτος», καθώς αυτός ήταν ο μήνας που οι αγελάδες μετακινούνταν στα θερινά τους βοσκοτόπια κατά το μεσαίωνα. Αυτά τα βοσκοτόπια ήταν γεμάτα με χορτάρι και άλλα φυτά, τα οποία έτρεφαν πλουσιοπάροχα τις αγελάδες, που τότε παρήγαγαν μεγάλες ποσότητες γάλακτος.

Γιατί ονομάζεται «Φεγγάρι των Λουλουδιών»
Φυσικά ο Μάιος είναι ένας μήνας που ανθίζουν πολλά λουλούδια και έτσι έχει επικρατήσει η ονομασία της φυλής Algonquin, «Φεγγάρι των Λουλουδιών»

Πηγή: thebest.gr

Χανιά: Μαθητής πήγε στο φροντιστήριο με γερανό (βίντεο)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ