ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΣήμερα ο καθαρισμός της λίμνης Τριχωνίδας από απορρίμματα και πλαστικά

Σήμερα ο καθαρισμός της λίμνης Τριχωνίδας από απορρίμματα και πλαστικά

Σήμερα ο καθαρισμός της λίμνης Τριχωνίδας από απορρίμματα και πλαστικά

Η Henkel Hellas, το Dixan και εργαζόμενοι από τα My market Αγρινίου και Ναυπάκτου φροντίζουν η πανέμορφη Λίμνη Τριχωνίδα να παραμείνει καθαρή, πραγματοποιώντας μία ξεχωριστή δράση απομάκρυνσης πλαστικών και άλλων απορριμμάτων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 10.30, στην τοποθεσία Μούρτος Καψοράχης και στην Παραλία Σιταράλωνα, με την υποστήριξη των Δήμων Αγρινίου και Θέρμου, ενώ συμμετέχει και το ΙΔΕΑΠΘ.

Σε αυτή τη μαζική δράση καθαρισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος αειφορίας του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος, Καθάρισε στην Πηγή», οι διοργανωτές προσκαλούν όλους όσοι θέλουν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους δεκάδες εθελοντές από τα My market, την οργάνωση «Ακτίνα Εθελοντισμού» του Δήμου Αγρινίου, το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας και Έρευνας Δήμου Θέρμου, τη Λέσχη Μεικτού Αθλητισμού Θέρμου και τη δραστήρια περιβαλλοντική οργάνωση Project Κα.Πα. από την Πάτρα.

Στον καθαρισμό θα συνδράμει με δύο οχήματα και η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Τα πλαστικά που θα απομακρυνθούν από τις δύο περιοχές, γύρω από τις όχθες της λίμνης, θα επεξεργαστούν περαιτέρω και μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας θα μετατραπούν σε νέα αντικείμενα.

Σήμερα ο καθαρισμός της λίμνης Τριχωνίδας από απορρίμματα και πλαστικά

Ο καιρός στην Αιτωλοακαρνανία σήμερα Κυριακή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ