Η σημασία του final four

Η σημασία του final four

 

Του Γιώργου Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»

 

Σε άλλη σελίδα του σημερινού φύλλου της «Σ» διαβάσατε πως στις 28 και 29  Μαρτίου θα φιλοξενηθεί  στο Αγρίνιο  το final four του Κυπέλλου γυναικών  στο Βόλλεϋ και φυσικά είναι μια ευκαιρία να προβληθεί το Αγρίνιο και όλη η περιοχή, πράγμα αναγκαίο στην εποχή μας. Παράλληλα στον καθαρά αθλητικό τομέα αυτής της ανάληψης του final four, κρύβονται αμιγώς αθλητικά οφέλη, τα οποία χρειάζονται την ανάλογη μέριμνα για να προκύψουν.

 

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να φανεί και να γίνει αίτημα η ανάγκη για περισσότερους και καλύτερους Κλειστούς χώρους άθλησης. Θα είναι, δε, πιο πειστικό αίτημα στην περίπτωση που δώσει βροντερό παρόν το φίλαθλο κοινό της περιοχής μας.

 

Το άλλο κομμάτι αφορά αυτό κάθε αυτό το άθλημα, το Βόλλεϋ, που στην περιοχή του Αγρινίου φυτοζωεί τα τελευταία χρόνια παρά την αγάπη πολλών ανθρώπων γι’ αυτό. Διότι το Βόλλεϋ είναι ένα πολύ θεαματικό άθλημα ακόμα και σε χαμηλές Κατηγορίες, με μεγάλη απήχηση στη χώρα μας και παγκοσμίως, αλλά παράλληλα με πολλά περιθώρια διάκρισης σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Πιο κοντινό παράδειγμα το Μεσολόγγι με ομάδα Ανδρών και Γυναικών στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

 

Άλλωστε το Βόλλεϋ έχει αγαπηθεί  από τον κόσμο του Αγρινίου στο παρελθόν, αν ανατρέξουμε στην δεκαετία του ’80  που ένας Θεσσαλονικιός Γυμναστής, ο κος Φίνος, είχε δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα Γυναικών η οποία διαφήμιζε την περιοχή, χάριζε όμορφο θέμα και ανέδειξε πολλές αθλήτριες. Έγινε αυτή η αναφορά για να θυμηθούμε ότι το άθλημα ταιριάζει στο αθλητικό DNA της περιοχής κι αυτό ενισχύεται ακόμα πιο πολύ εάν αναλογιστούμε ότι Βόλλεϋ στο Αγρίνιο υπήρχε και την δεκαετία του ’50, όταν εκτός από ποδοσφαιριστής ήταν αθλητής του Βόλλεϋ και ο αξέχαστος «Γάλλος» του Παναιτωλικού.

 

Σήμερα γίνονται μεγάλες προσπάθειες από Συλλόγους της περιοχής να αναπτύξουν το άθλημα μέσα από αντίξοες συνθήκες και το μεράκι κάποιων ανθρώπων  είναι αυτό που κρατάει ζωντανές αυτές τις προσπάθειες. Αξίζει να αναφέρουμε τον Αποστόλη Βέτσα, την παλιά αθλήτρια Στάλω Νικολάου (στον Παναιτωλικό) που παρότι είναι από την Κύπρο χρόνια τώρα  δίνει τον εαυτό της για το Βόλλευ στο Αγρίνιο, τον προπονητή Γιώργο Ασημακούλα (στον Ιωνικό) που φέτος «κατέβασε» ομάδα Γυναικών στο πρωτάθλημα, αλλά και άλλους που αγαπούν το άθλημα και προσφέρουν σε μικρές ηλικίες όπως η Παναγιώτα Κωνσταντινίδου (στη ΓΕΑ). Κι αυτές οι αναφορές έγιναν για να καταδείξουμε ότι ο «σπόρος» συνεχίζει να υπάρχει και αρκεί να καλλιεργηθεί σωστά για να αποδώσει περισσότερους καρπούς.

 

Αυτό το μεγάλης αξίας τουρνουά που αναμένεται να φέρει καινούριους φίλους στο Βόλλεϋ μπορεί, επομένως, αν αξιοποιηθεί σωστά να αποτελέσει το έναυσμα ώστε να αρχίσει μια καινούρια άνθιση του αθλήματος σε μια πόλη που παραδοσιακά το αγαπά, στο Αγρίνιο.

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr