ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΣυλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών στη Μακύνεια Ναυπακτίας και στην Αμφιλοχία

Συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών στη Μακύνεια Ναυπακτίας και στην Αμφιλοχία

Συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών στη Μακύνεια Ναυπακτίας και στην Αμφιλοχία

 

Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, χθες και σήμερα (17 και 18-10-2014) στην Μακύνεια Ναυπάκτου και στην Αμφιλοχία, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και Αφγανιστάν, ηλικίας 34 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διευκόλυνσης εξόδου από τη Χώρα και μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 43 ετών και δύο υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 22 και 18 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο και παραμονή στη Χώρα, καθώς και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα.

Ειδικότερα, σήμερα (18-10-2014) νωρίς το πρωί, στη Μακύνεια Ναυπακτίας, επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, κατέλαβαν τον 34χρονο να μεταφέρει με φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, τον 43χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τον διευκολύνει να εξέλθει της Χώρας.

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον 34χρονο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (1500) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την προανάκριση προέκυψε, ότι ο 34χρονος είχε παραλάβει τον 43χρονο από το Κιάτο Κορίνθου και έναντι χρηματικής αμοιβής θα τον μετέφερε στην Αλβανία.

Επιπλέον κατασχέθηκε και το φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών του πράξεων.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες (17-10-2014) το πρωί, στην Αμφιλοχία, επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας Βάλτου, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, κατέλαβαν τον 26χρονο να μεταφέρει με αυτοκίνητο, τους 22 και 18 ετών ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 26χρονος έχει απασχολήσει και το Φεβρουάριο του 2013 τις Αρχές για διακίνηση μεταναστών. Συγκεκριμένα είχε συλληφθεί στις 23/02/2013 στην Αμφιλοχία, να διακινεί μη νόμιμους μετανάστες και του είχαν τεθεί από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αγρινίου οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη Χώρα και της εμφάνισης κάθε μήνα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr