ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣυγκροτείται ανεξάρτητη παράταξη στον χώρο των Εμποροβιοτεχνικών Ενώσεων

Συγκροτείται ανεξάρτητη παράταξη στον χώρο των Εμποροβιοτεχνικών Ενώσεων

Σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας η πρώτη συνάντηση

Συγκροτείται ανεξάρτητη παράταξη

Στον χώρο των Εμποροβιοτεχνικών Ενώσεων

Με σκοπό την συνδικαλιστική έκφραση της μεσαίας τάξης

 

Πρωτοβουλία για την συγκρότηση συνδικαλιστικής κίνησης στον χώρο των ΕμποροΒιοτεχνικών Ενώσεων (ΕΒΕ), λαμβάνει χώρα σήμερα το απόγευμα στο Αγρίνιο, ενώ παράλληλες δράσεις προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας, στην οποία συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Πολύζος, θα συναντηθεί απόψε το απόγευμα στις 6:30 στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τους Επαγγελματίες, Εμπόρους και Βιοτέχνες, ώστε να γίνουν τα πρώτα βήματα για την συγκρότηση μιας παράταξης.

Όπως τόνισε ο κ. Πολύζος μιλώντας στην εφημερίδα «Σ», η παράταξη αυτή «θα είναι κομματικά ανεξάρτητη, αφού πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία ξεκινά από το μηδέν». Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, επισημαίνει ότι η αποκαλούμενη μεσαία τάξη είναι αυτή που έχει χτυπηθεί περισσότερο από όλες από την κρίση χρέους και τα μνημόνια, και χρειάζεται να βρει έκφραση στον συνδικαλισμό μέσα από οργάνωση και συλλογικές δράσεις. «Δεν αποκλείουμε κανέναν αρκεί να έχει διάθεση να συμμετέχει», προσθέτει ο κ. Πολύζος, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «μέσα από την προσπάθεια αυτή, πρέπει να εκφραστούν οι νέες οικονομικές συνθήκες του κλάδου».

Στην αποψινή εκδήλωση θα παραστεί ο Δημήτρης Χριστοφορίδης, μέλος του 13μελούς Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες θα λάβουν χώρα ανά την Ελλάδα, με σκοπό την δημιουργία μιας ενιαίας παράταξης. Αν οι προσπάθειες αυτές ευοδώσουν, τότε μέσα στους επόμενους μήνες θα διοργανωθεί πανελλαδική συνδιάσκεψη ώστε να συντονιστούν οι ανά την Ελλάδα κινήσεις με κοινό πλαίσιο και θέσεις.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Αιτωλοακαρνανία, έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΙ-ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

Συνάδελφοι η ζωή μας τα τελευταία χρόνια της κρίσης γέμισε με αγωνία και απόγνωση. Το αύριο φαντάζει χειρότερο από το σήμερα. Ζούμε χωρίς αξιοπρέπεια. Πάνω από 230.000 επιχειρήσεις κλείσανε και αφήσανε στο δρόμο περισσότερο από 1.000.000 άνεργους. Εφιάλτης μας έχει γίνει η απειλή τους, ότι θα μας πάρουν τα σπίτια, ότι θα μας κλείσουν φυλακή….

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;

Που μας φορολογούν με 26% από το πρώτο ευρώ. Που μας τιμωρούν με πρόστιμα φωτιά. Που μας θέλουν όλες τις Κυριακές ανοιχτά σε ένα μάταιο κυνήγι του πελάτη. Που δεν μας παρέχουν γιατρούς και φάρμακα και ταυτόχρονα μας οδηγούν με χειροπέδες στη φυλακή, για οφειλές σον  ασφαλιστικό φορέα. Που στέγνωσαν την αγορά συντηρώντας τους τραπεζίτες «ζόμπι». Που μετατρέπουν τις συντάξεις σε βοηθήματα επαιτείας που ξενιτεύουν τα παιδιά μας στους πέντε ανέμους.

ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Είναι όλοι αυτοί που κυβερνάνε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και μας σώζουν κάθε μέρα και χειρότερα.

Θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;

Εμείς που βλέπουμε ότι η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο, νοιώθουμε την ανάγκη οργάνωσης, συντονισμού και παρέμβασης σε κοινωνικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

Παίρνουμε σήμερα την πρωτοβουλία για την δημιουργία στο νομό μας ενός  Ριζοσπαστικού Συνδικαλιστικού Κινήματος των ΕΒΕ (ΡΙΣΚ.ΕΒΕ) μιας ανεξάρτητης συνδικαλιστικής κίνησης που θα έχει στόχο τον συντονισμό και την παρέμβασή μας σε όλο τον χώρο των ΕΒΕ (Εμπορικοί Σύλλογοι-ομοσπονδίες -κλαδικά σωματεία-Επιμελητήρια-ΓΣΕΒΕ-ΕΣΕΕ).

Συνάδελφε

Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε την καταστροφή, να ορίσουμε την ζωή και το μέλλον μας εμείς.

Σε καλούμε την Τετάρτη 10Δεκέμβρη στις 6,30μμ στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr