ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΣερβία: Το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου δεν πρέπει να επιλυθεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλώνει ο Κινέζος Πρέσβης

Σερβία: Το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου δεν πρέπει να επιλυθεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλώνει ο Κινέζος Πρέσβης

Σερβία: Το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου δεν πρέπει να επιλυθεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλώνει ο Κινέζος Πρέσβης

Ο Πρέσβης της Κίνας στη Σερβία, Λι Μινγκ, δήλωσε ότι η θέση της κινεζικής πλευράς στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου είναι ξεκάθαρη. Η Κίνα υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες της Σερβίας να προστατεύσει την εθνική της κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα.

«Κατανοούμε τις εύλογες ανησυχίες της σερβικής πλευράς για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και εκτιμούμε τις θετικές προσπάθειες που έχει κάνει η σερβική πλευρά στην αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης. Το θέμα του Κοσόβου αποτελεί σημείο κινδύνου για τα Βαλκάνια. Η πολιτική λύση αυτού του ζητήματος και η διατήρηση της σταθερότητας στο Κοσσυφοπέδιο είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών και απαιτούν συνεχείς προσπάθειες από όλες τις πλευρές», είπε ο Κινέζος πρέσβης.

Eπίσης τόνισε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα αυτό μέσω διαλόγου και δεν πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Πηγή: abcnews.al

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ