ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕργασιαSelf test: Υποχρεωτικά στο Δημόσιο από Δευτέρα – Μειώνεται η τηλεργασία

Self test: Υποχρεωτικά στο Δημόσιο από Δευτέρα – Μειώνεται η τηλεργασία

Self test: Υποχρεωτικά στο Δημόσιο από Δευτέρα – Μειώνεται η τηλεργασία

Υποχρεωτικά θα είναι τα self test για την ανίχνευση κορονοϊού από τη Δευτέρα 26 Απριλίου στο Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία της εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κοντοζαμάνης, από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, η υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου σε εβδομαδιαία βάση απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι κληρικοί, ιεροψάλτες και προσωπικό των ναών.

Ειδικά για την Μεγάλη Εβδομάδα, από 26 Απριλίου έως 5 Μαΐου, θα διατεθούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων 2 self test. Στην εκπαιδευτική κοινότητα η διάθεση των self test θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα.

Εν συνεχεία ο αναπληρωτής υπουργός υγείας ξεκαθάρισε πως η μεταβατική χρονική περίοδος υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα παρατείνεται μέχρι 2 Μαΐου.

Μειώνεται η τηλεργασία στο Δημόσιο

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, μειώνεται σταδιακά το προσωπικό στον δημόσιο τομέα που εργάζεται με τηλεργασία καθώς, από τις 10 Μαΐου σταδιακά θα αυξάνεται το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία, ενώ οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα συνεχίζουν να εργάζονται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια εργασίας. Η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζει να γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Πηγή:ethnos.gr
Φωτογραφία:hania.news

Εστίαση: Μέχρι έξι άτομα σε εξωτερικούς χώρους – Με δύο self test την εβδομάδα το προσωπικό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr