ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοSelf – test σαν… ζεστό ψωμί: Μεγάλη η προσέλευση στα φαρμακεία του Αγρινίου

Self – test σαν… ζεστό ψωμί: Μεγάλη η προσέλευση στα φαρμακεία του Αγρινίου

Self – test  σαν… ζεστό ψωμί: Μεγάλη η προσέλευση στα φαρμακεία του Αγρινίου

Μέχρι και 150 selftest στo ράφι του κάθε φαρμακείου

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος

Σύγχυση επικράτησε την πρώτη ημέρα προμήθειας self test από τα φαρμακεία, σε σημείο που αρκετοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα χρειάστηκε να αναμένουν αρκετά, ώστε να πάρουν το τεστ τους. Ωστόσο κατά την διάρκεια της ημέρας γνωστοποιήθηκε ευρέως πως τα self test αφορούν, μέχρι στιγμής, μόνο τους εργαζόμενους των κλάδων του ιδιωτικού τομέα που ανακοινώθηκε πως θα πρέπει να κάνουν και όχι τους εργοδότες, όπως επίσης διευκρινίστηκε πως οι ενδιαφερόμενοι για τεστ έχουν το περιθώριο να κάνουν ένα μέχρι και την Κυριακή 25/4, όπως επίσης και να το δηλώσουν μέχρι και τότε.

Βέβαια η ζήτηση κατά την πρώτη ημέρα εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «κύμα» καθώς μόνο ένα φαρμακείο του κέντρου του Αγρινίου έδωσε μέχρι και 80 τεστ! Κατά τη δεύτερη ημέρα η ροή εξομαλύνθηκε, αλλά ο αριθμός των τεστ παρέμεινε σχετικά μεγάλος.

Όριο ασφαλείας τα 60 τεστ, 150 η μέγιστη διαθεσιμότητα

Μάλιστα οι φαρμακοποιοί του Αγρινίου διαθέτουν μέχρι 150 στα φαρμακεία τους, ενώ αν ο αριθμός που είναι στο ράφι τους πέσει κάτω των 60 τεστ, η φαρμακαποθήκη έχει την δυνατότητα να τους προμηθεύσει εκ νέου ώστε να φτάσουν τον αριθμό «ασφαλείας», δηλαδή να έχουν τουλάχιστον 60 αν όχι 150.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας, Αχιλλέας Κοντοπάνος

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος τόνισε : «από την Δευτέρα ξεκίνησε η διανομή των self test για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όπως λ.χ. σε κομμωτήρια, στο λιανεμπόριο, σε super market, στις μεταφορές και σε υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών. Η προμήθεια self test στις κατηγορίες αυτές αφορά μόνο τους εργαζόμενους και όχι τους εργοδότες.

Υπάρχει κενό, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε αν θα πρέπει να κάνουν και αυτοί . Αυτή την εβδομάδα όλοι, είτε εργαζόμενοι στους κλάδους που προαναφέραμε, είτε μαθητές και εκπαιδευτικοί δικαιούνται μόνο ένα τεστ, ενώ μέχρι την Κυριακή 25/4 έχουν το δικαίωμα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να προμηθευτούν τα τεστ και να «περάσουν» τα αποτελέσματα του τεστ τους στην πλατφόρμα.

Η Δευτέρα, ως πρώτη ημέρα διάθεσης self test ήταν μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα για τα φαρμακεία του Αγρινίου, καθώς φάνηκε πως ήταν πολλοί αυτοί που δεν γνώριζαν ότι έχουν περιθώριο όλη την εβδομάδα για να κάνουν , συνεπώς ένα φαρμακείο του κέντρου του Αγρινίου μπορεί να έδωσε μέχρι και 80 , ενώ την δεύτερη ημέρα ο αριθμός των τεστ που διατέθηκαν μόνο το πρωί άγγιξε τα 30 τεστ. Δεν είναι μόνο οι μεμονωμένοι πελάτες μας – εργαζόμενοι του ιδιωτικού τεστ που προσφεύγουν στα φαρμακεία, ώστε να προμηθευτούν self test, αλλά είναι και επιχειρήσεις όπως λ.χ ένα super market, το οποίο μπορεί να χρειάζεται τουλάχιστον 25 .

Μέχρι και 150 self test μπορεί να προμηθευτεί κάθε φαρμακείο από την φαρμακαποθήκη και μάλιστα όταν στο φαρμακείο τα διαθέσιμα τεστ πέσουν κάτω από τα 60 τότε η φαρμακαποθήκη το προμηθεύει και πάλι, ώστε το κάθε φαρμακείο, ανάλογα με την ζήτησή που βλέπει ότι έχει να διαθέτει έτοιμα από 60 έως 150 τεστ».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr