ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΣεισμός στην Τουρκία: Το συγκλονιστικό ξέσπασμα κοριτσιού από τη Συρία – «Είμαστε κι εμείς άνθρωποι»

Σεισμός στην Τουρκία: Το συγκλονιστικό ξέσπασμα κοριτσιού από τη Συρία – «Είμαστε κι εμείς άνθρωποι»

Σεισμός στην Τουρκία: Το συγκλονιστικό ξέσπασμα κοριτσιού από τη Συρία – «Είμαστε κι εμείς άνθρωποι»

Ο φονικός σεισμός δεν χτύπησε με όλη του τη δύναμη μόνο την Τουρκία, αλλά έκανε το ίδιο και στη Συρία. Η Τουρκία δέχτηκε αμέσως βοήθεια από τη Δύση, αλλά δεν έγινε το ίδιο και με τη Συρία και το ξέσπασμα ενός κοριτσιού από την αραβική χώρα συγκινεί και δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.

Μια νεαρή κοπέλα από τη Συρία αποτύπωσε στο TikTok το συγκλονιστικό ξέσπασμά της για την μικρή βοήθεια που έχει δεχτεί ως τώρα η χώρα της, σε αντίθεση με την Τουρκία, που όλοι στάθηκαν στο πλευρό της μετά τον φονικό σεισμό.

Η νεαρή Πατρίσια περιγράφει την κατάσταση με συγκλονιστικό τρόπο σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok και κάνει έκκληση για βοήθεια στην πατρίδα της.

«Είμαι αηδιασμένη, υποφέραμε πολύ»

Η νεαρή κοπέλα από την Συρία περιέγραψε τις στιγμές που βιώνει η χώρα: «Είμαι κυριολεκτικά αηδιασμένη αυτή τη στιγμή. Ζω στη Συρία και βρισκόμαστε σε πόλεμο επί 7 χρόνια. Υποφέραμε πολύ σε αυτή την πόλη, εντάξει; Χάσαμε πολλούς ανθρώπους που αγαπούσαμε και υποφέραμε από τον πόλεμο για 7 χρόνια. Δεν έχουμε ηλεκτρισμό, δεν έχουμε αέριο, δεν έχουμε τίποτα. Δεν έχουμε τίποτα από αυτά που κάθε ανθρώπινη ύπαρξη μπορεί να χρειάζεται, εντάξει;».

«Είμαστε άνθρωποι κι εμείς»

Η Πατρίτσια καλεί την διεθνή κοινότητα να σκεφτεί ότι και στη Συρία ζουν άνθρωποι που χτυπήθηκαν από τον σεισμό που ισοπέδωσε την Τουρκία «Δεν διαθέτουμε καν τα βασικά για τις ανθρώπινες ανάγκες, να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες. Και τώρα συνέβη ο σεισμός κι ούτε ένας άνθρωπος δεν προσπάθησε να μας βοηθήσει. Ναι, ξέρω ότι συνέβη στην Τουρκία και λυπάμαι τόσο πολύ για την Τουρκία. Και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν στην Τουρκία, αλλά υποφέρουμε κι εμείς. Eίμαστε κι εμείς άνθρωποι. Είμαστε γα@@@@νοι άνθρωποι. Σταματήστε να το κάνετε αυτό, να μη μας βοηθάτε με κανένα τρόπο. Τι κάναμε; Είμαστε άνθρωποι. Δεν φταίμε εμείς που έγινε ο πόλεμος και για όσα συνέβησαν. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Άνθρωποι πεθαίνουν και δεν έχουμε πουθενά να πάνε», τόνισε η νεαρή κοπέλα.

@patriciaa674 Please share this to everyone you know🙏🏼 Anything can help. Thank you❤️🙏🏼 #fyp #earthquake #syria #turkey #fypシ #suffering #humans #help #humanity ♬ original sound – patriciaa674

«Βοηθήστε τους ανθρώπους που πεθαίνουν»

Η νεαρή Πατρίσια λέει σε ένα από τα πιο μεγάλα ξεσπάσματά της στα βίντεο ότι και στη Συρία υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από τον σεισμό και έχουν χάσει τα πάντα.

«Τα σπίτια τους κατέρρευσαν και, κυριολεκτικά, υπάρχουν παιδιά που έχασαν όλους τους συγγενείς τους. Ολόκληρες οι οικογένειές τους έχουν χαθεί πλέον. Σας παρακαλώ, ο,τιδήποτε μπορεί να βοηθήσει. Μοιράστε αυτό το μήνυμα και πείτε στους ανθρώπους ότι η Συρία υποφέρει. Παρακαλώ δώστε οτιδήποτε, χαρίστε ό,τι μπορείτε, σας παρακαλώ βοηθήστε. Δεν είναι δίκαιο! Δεν είναι δικό μας λάθος, που γεννηθήκαμε σε μία χώρα, από την οποία δεν μπορούμε καν να φύγουμε. Εντάξει; Δεν είναι δικό μας λάθος, που το διαβατήριό μας δεν μας επιτρέπει να πάμε πουθενά στον γαμ@@@@νο κόσμο. Δεν είναι δικό μας λάθος.

Τουλάχιστον βοηθήστε τους ανθρώπους που πεθαίνουν. Βοηθήστε τουλάχιστον τους ανθρώπους που, κυριολεκτικά, δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν οικογένεια αυτή τη στιγμή. Και δεν ξέρουν πού να πάνε γιατί δεν έχουν χρήματα. Βοηθήστε οποιονδήποτε, μάθετε ότι συμβαίνει αυτό. Μην αφήνετε τα ΜΜΕ να σας κοροϊδεύουν και να λένε ”βοηθάμε τη Συρία”. Κανένας δεν βοηθάει τη Συρία και θα σας το αποδείξω. Θα σας δείξω μία εικόνα, που δείχνει ότι ούτε ένα αεροπλάνο δεν φτάνει στη Συρία. Ούτε ένα γαμ@@@@νο αεροπλάνο! Σας παρακαλώ, λοιπόν, διαδώστε το μήνυμα και δωρίστε ό,τι μπορείτε. Σας παρακαλώ!», ανέφερε η Πατρίτσια.

@patriciaa674 Please share this to everyone you know🙏🏼 Anything can help. Thank you❤️🙏🏼 #fyp #earthquake #syria #turkey #fypシ #suffering #humans #help #humanity ♬ original sound – patriciaa674

Οι αντιδράσεις ανεγκέφαλων και το νέο ξέσπασμα

Πολλοί άνθρωποι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην κοπέλα από την Συρία. Υπήρχαν, όμως, και κάποιοι ανεγκέφαλοι που σχολίαζαν αρνητικά την εμφάνισή της και δη τα βαμμένα νύχια των χεριών της.

Η Πατρίτσια τους απάντησε: «Όπως έχω πει και σε προηγούμενα βίντεο είμαι ευλογημένη γιατί ζω στην πόλη της Δαμασκού, γιατί δεν έχουμε πληγεί από τον σεισμό. Μετράμε ακόμα πληγές από τον πόλεμο όμως. Τίποτα δεν έχει συμβεί εδώ. Υπάρχουν όμως πολλές περιοχές της Συρίας που είναι τραυματισμένες. Υπάρχουν άνθρωποi χωρίς σπίτια, χωρίς στέγη, δεν έχουν ρούχα, δεν έχουν νερό, φαγητό. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στα social media, για αυτό θέλω η φωνή τους να ακουστεί. Το τηλέφωνο για εμένα και το γεγονός ότι ζω στη Δαμασκό είναι ευλογία».

Πηγή: newsit.gr

Συρία: Γυναίκα γιατρού θηλάζει το βρέφος που γεννήθηκε στα συντρίμμια του σεισμού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ