ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΣεισμός στην Εύβοια: Συγκλήθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου

Σεισμός στην Εύβοια: Συγκλήθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου

Σεισμός στην Εύβοια: Συγκλήθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου

Ισχυρός ήταν ο σεισμός, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε σήμερα (28.12.2022) στις 14:24 με επίκεντρο τα Ψαχνά της Εύβοιας.

Ο σεισμός στην Εύβοια δημιούργησε έντονη ανησυχία σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ πολύ γρήγορα αποφασίστηκε η σύγκληση της αρμόδιας ειδικής επιτροπής, για την εξέταση της σεισμικής δραστηριότητας στη περιοχή των Ψαχνών, καθώς και τη δρομολόγηση των επόμενων δράσεων.

Ειδικότερα, την σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου ζήτησε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) κατόπιν εντολής του υπουργού, Χρήστου Στυλιανίδη, ώστε να συνεδριάσει άμεσα, έπειτα από τη σημερινή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 ρίχτερ, με επίκεντρο πέντε χιλιόμετρα ανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας. Η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ.

Επίσης το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει έρθει σε επαφή με την δήμαρχο της Χαλκίδας, ώστε να πραγματοποιηθεί συντονιστικό εκεί, στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς και στελέχη του ΟΑΣΠ, ώστε να εξεταστούν τα μέχρι τώρα δεδομένα και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή έπειτα από την σεισμική δόνηση. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής είναι ήδη σε επιφυλακή ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές.

Πηγή: newsit.gr

Αποσωληνώθηκε ο 20χρονος Αγρινιώτης που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων μετά από τροχαίο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ