ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΣεισμός στην Ελασσόνα: Μη κατοικήσιμα 5 στα 8 σπίτια στη Θεσσαλία

Σεισμός στην Ελασσόνα: Μη κατοικήσιμα 5 στα 8 σπίτια στη Θεσσαλία

Σεισμός στην Ελασσόνα: Μη κατοικήσιμα 5 στα 8 σπίτια στη Θεσσαλία

Έλεγχοι από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια

Αυξάνεται μέρα με την ημέρα και όσο συνεχίζονται οι αυτοψίες από τα κλιμάκια μηχανικών ο αριθμός των κατοικιών που χαρακτηρίζονται «κόκκινα» και μη κατοικήσιμα στις πληγείσες -από τον σεισμό, που είχε επίκεντρο την Ελασσόνα- κοινότητες της Θεσσαλίας.

Κατά τους ελέγχους που έγιναν την Πέμπτη 4 Μαρτίου και την Παρασκευή 5 Μαρτίου από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου, εντοπίστηκαν 520 μη κατοικήσιμα σπίτια.

Συγκεκριμένα, έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 941 κτίρια. Από αυτές:

841 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 520 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.
22 αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων ακατάλληλοι κρίθηκαν οι 12.
Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 17 από τις 26 αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν, ενώ σε 52 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 51 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση.

Επίσης έχουν γίνει έλεγχοι και σε 64 σχολικές μονάδες και στο Δικαστικό Μέγαρο, το Νοσοκομείο, το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και το ΕΦΚΑ Λαρίσης.

Επιπλέον ξεκινά σήμερα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η μεταφορά οικίσκων και τροχόσπιτων για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων από το σεισμό. Η αποστολή ξεκίνησε λίγες ώρες πριν από τους χώρους της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στον Ασπρόπυργο.

Πηγή:ethnos.gr
Φωτογραφία:Eurokinissi

Ναύπακτος: Σημαντική υποχώρηση της θάλασσας (VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr