ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΝίκος Σειραγάκης: Αναίρεση στην αποφυλάκιση του ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Νίκος Σειραγάκης: Αναίρεση στην αποφυλάκιση του ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Νίκος Σειραγάκης: Αναίρεση στην αποφυλάκιση του ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Στο «μικροσκόπιο» του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου μπαίνει το ζήτημα της αποφυλάκισης του καταδικασμένου για τη διάπραξη ασέλγειας σε βάρος 36 ανηλίκων προπονητή, Νίκου Σειραγάκη.

Κι αυτό καθώς η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αδαμαντία Οικονόμου, ζήτησε την αναίρεση του βουλεύματος αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό το βούλευμα του Συμβουλίου πλημμελειοδικών Ναυπλίου που άνοιξε την πόρτα της φυλακής στον καταδικασμένο σε 401 έτη φυλάκισης προπονητή, δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Την τελική απόφαση ωστόσο για το εάν ο καταδικασμένος θα παραμείνει ελεύθερος ή θα επιστρέψει στις φυλακές έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ο Νίκος Σειραγάκης, είχε καταδικαστεί από το Πρωτοδικείο και από το Εφετείο για κατάχρηση σε ασέλγεια, απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια και βιασμούς σε βάρος 36 ανήλικών αθλητών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε αποφυλακιστεί και πάλι τον Απρίλιο του 2020, αλλά παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και μετά από εισαγγελική παραγγελία επέστρεψε στις φυλακές.

Ο Νίκος Σειραγάκης εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Γρεβενών και αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2020, αφού είχε εκτίσει μόνο 7 χρόνια και 10 μήνες και 25 μέρες της ποινής του.

Η αποφυλάκισή του τότε είχε γίνει υπό τους περαστικούς όρους ότι δεν θα απομακρυνόταν από την περιοχή τού Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης που είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής και ότι θα εμφανιζόταν κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς.

Επίσης, του είχε απαγορευθεί να εμφανίζεται στην περιοχή του Ρεθύμνου, όπως και του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του ο 59χρονος συνελήφθη με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές, της Τριπόλεως αυτή τη φορά, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έκρινε ότι αφενός υπήρξε σκόπιμη παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και αφετέρου η αποφυλάκισή του δεν πληρούσε τα ουσιαστικά- κοινωνικά κριτήρια που θέτει ο νόμος.

Από τις φυλακές της Τρίπολης υπέβαλε νέα, δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης πριν ένα έτος.

Η αίτησή του απορρίφθηκε στις αρχές του 2022 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. Στην συνέχεια άσκησε έφεση η οποία, με οριακή πλειοψηφία (με ψήφους 2 προς 1), έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών Ναυπλίου και αφού είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, αποφυλακίστηκε με βούλευμα και του τέθηκαν περιοριστικοί όροι.

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου το βούλευμα, με το οποίο ο Νίκος Σειρηγάκης βρέθηκε εκτός φυλακής.

Πηγή: newsit.gr

Συνεργάτης Αλέξη Γεωργούλη: «Όλο αυτό είναι στημένο και αδιανόητο»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ