ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΣε ζωντανή μετάδοση η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού στο Μεσολόγγι

Σε ζωντανή μετάδοση η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού στο Μεσολόγγι

Σε ζωντανή μετάδοση η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού στο Μεσολόγγι

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022  θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή και η Ενθρόνιση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου. 

Σύμφωνα με το τελετουργικό η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, Μάρκου Μπότσαρη στις 16:00 μ.μ. όπου  έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος για το χαρμόσυνο αυτό γεγονός.

Μετά την υποδοχή ακολουθεί προσφώνηση από το Δήμαρχο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού. Εν συνεχεία θα σχηματιστεί πομπή η οποία θα κατευθυνθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος όπου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη.

Άγημα από το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, η  Δημοτική Φιλαρμονική  «Χρήστος Καψάλης» και  ο Μουσικός Όμιλος Μεσολογγίου ”Ιωσήφ Ρωγών” θα αποδώσουν τις δέουσες τιμές ενώ στην πομπή θα συμμετέχουν σημαιοφόροι Γυμνασίων και Λυκείων, τμήμα του ιστορικού  συλλόγου απ’ τους Άη – Συμιώτες   και αντιπροσωπείες με παραδοσιακές  φορεσιές   από όλους  τους   συλλόγους  του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Οι δρόμοι από τους οποίους θα διέλθει η πομπή είναι:

  • Χαριλάου Τρικούπη
  • Λόρδου Βύρωνος
  • Ραζηκότσικα
  • Χρυσόγελου
  • Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος

Δείτε παρακάτω την ζωντανή μετάδοση από το ΙΟΝΙΑΝ channel την Υποδοχή και η Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού στο Μεσολόγγι

Αγρίνιο: Σε εξέλιξη η απογευματινή εθελοντική αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ