ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣε τροχιά ολοκλήρωσης το κτήριο του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου – Ντόρα Μαργάρα: Έτσι πρέπει να είναι τα σχολεία στο μέλλον (ηχητικό)

Σε τροχιά ολοκλήρωσης το κτήριο του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου – Ντόρα Μαργάρα: Έτσι πρέπει να είναι τα σχολεία στο μέλλον (ηχητικό)

Σε τροχιά ολοκλήρωσης το κτήριο του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου – Ντόρα Μαργάρα: Έτσι πρέπει να είναι τα σχολεία στο μέλλον (ηχητικό)

Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του σχολικού κτηρίου που θα στεγάζει το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου εξέφρασε στο “Δυτικά FM 92,8” η διευθύντρια του σχολείου Ντόρα Μαργάρα. Αναφερόμενη στα χαρακτηριστικά που καθιστούν το σχολικό συγκρότημα ξεχωριστό σημείωσε ότι ουσιαστικά αποτελεί πρότυπο για το πώς θα πρέπει να κατασκευάζονται στο μέλλον τα δημόσια κτήρια και δη τα σχολεία.

Η κ. Μαργάρα μιλώντας στην εκπομπή “Μαζί…Δυτικά” με τη Φόνη Γερμενή σημείωσε ότι πρόκειται για ένα κτήριο, αυτόνομο ενεργειακά,  το οποίο “περιβαλλοντικά, αρχιτεκτονικά, παιδαγωγικά και κοινωνικά, μας πάει στο αύριο” και εκτίμησε ότι θα λειτουργήσει ως “οδηγός” για αντίστοιχα έργα που θα δημιουργηθούν.

Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλει στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής υπό την έννοια ότι τα χρήματα που θα εξοικονομούνται θα “επιστρέφουν” στον πολίτη, όπως έχει  επισημάνει ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου. Υπογράμμισε δε ότι το σχολείο θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία.

 

Η διευθύντρια του  7ου Γυμνασίου απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους γονείς για την ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και αναφέρθηκε στη σημασία της τήρησης ενός προγράμματος από όλα τα μέλη της οικογένειας εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα είπε για τις μαθησιακές δυσκολίες, το φόβο των γονέων να μην μπει μια “ετικέτα” στο παιδί τους, τον καίριο ρόλο του ΚΕΔΑΣΥ αλλά και των εκπαιδευτικών.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Μαργάρα στον “Δυτικά FM 92,8”:

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ