ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣε θερινή ραστώνη η αγορά – Εκπτώσεις… ακρίβειας

Σε θερινή ραστώνη η αγορά – Εκπτώσεις… ακρίβειας

Σε θερινή ραστώνη η αγορά – Εκπτώσεις… ακρίβειας

Διαψεύστηκαν οι υψηλές προσδοκίες που είχαν οι έμποροι του Αγρινίου πως η φετινή εκπτωτική περίοδος θα «κυλίσει» καλά, καθώς οι καταναλωτές είναι «μουδιασμένοι», παρά την επιθυμία που έχουν για  να ψωνίσουν

Παρά τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί το διάστημα πριν ξεκινήσουν οι εκπτώσεις για το πώς θα «κυλήσει» η εκπτωτική περίοδος, η πραγματικότητα τις διέψευσε!

Μέχρι στιγμής η αγοραστική κίνηση στο Αγρίνιο είναι σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα καθημερινά η τοπική αγορά να αγωνιά, για ακόμη μια φορά, για το πώς θα βγει η περίοδος.

Ανέκαθεν τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων η κίνηση ήταν από ικανοποιητική έως μεγάλη, αλλά αυτή τη φορά οι ρυθμοί των καταναλωτών είναι ιδιαίτερα χαλαροί. Η προτεραιότητα όλων, όπως εκτιμούν έμποροι του Αγρινίου που μίλησαν ανώνυμα και επώνυμα στη «Σ», είναι η αποπληρωμή του ρεύματος και τα καύσιμα, ενώ τα ψώνια είναι δεύτερης προτεραιότητας, καθώς και στον «τομέα» αυτό οι συνθήκες επιτάσσουν την κάλυψη των βασικών αναγκών και μόνο!

Τα ποιοτικά προϊόντα και οι άκρως ελκυστικές τιμές, αλλά και η επιθυμία του κόσμου να ψωνίσει, δεν ήταν όπως φαίνεται ισχυρά κίνητρα για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι με το βλέμμα στην τσέπη τους, που συνεχώς αδειάζει λόγω της εκτίναξης του πληθωρισμού σε ιστορικά επίπεδα.

Αποτυπώνοντας το κλίμα στην τοπική αγορά, λίγες ημέρες αφού ξεκίνησαν οι εκπτώσεις ο Σεραφείμ Γιάννοπουλος ανέφερε: «δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα εμείς, αλλά στην τοπική αγορά γενικότερα η κίνηση είναι υποτονική, ο κόσμος είναι επιφυλακτικός και γενικά οι εκπτώσεις μέχρι τώρα δεν ήταν αυτό που προσδοκούσαμε. Η ακρίβεια είναι μεγάλη λόγω ρεύματος και καυσίμων, επομένως ο προϋπολογισμός του εκάστοτε νοικοκυριού «φεύγει» εκεί. Συνεπώς, για το ντύσιμό του και τα υπόλοιπα αναζητά πως μπορεί να καλυφθεί πιο οικονομικά και αφού καλύψει πρώτα τις υποχρεώσεις τους αυτές. Τα προϊόντα μας είναι ποιοτικά, δεν μπορώ να πω πως δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά στην τοπική αγορά τα πράγματα δεν είναι τα προσδοκώμενα. Οι εκπτώσεις πάντα είναι τις πρώτες ημέρες, Όταν ο μήνας δηλαδή φτάνει στη μέση τα χρήματα λιγοστεύουν, το Αγρίνιο δεν έχει οικονομία που να στηρίζεται κάπου αλλού, παρά μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Αυτό σημαίνει πως μετά τις 17 του μήνα τελειώνουν τα χρήματα και μέχρι να φτάσει 27 ο μήνας να πληρωθούν και πάλι υπάρχει κενό ενδιάμεσα που δεν κινείται τίποτε».

Ο Κωνσταντίνος Μποκόρος είπε: «οι εκπτώσεις κυλάνε ομαλά, δεν είναι αυτό που αναμέναμε. Ο κόσμος είναι μουδιασμένος και ακόμη βρίσκεται στη φάση της έρευνας αγοράς. Δεν είναι αυτό που περιμέναμε, αλλά θα δούμε σε βάθος χρόνου τι θα γίνει. Ψωνίζει με τα μάτια τελικά ο κόσμος και δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Δεν υπάρχουν χρήματα, οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές, επομένως η κατανάλωση ρούχων και παπουτσιών είναι γι’ αυτόν δεύτερη προτεραιότητα. Προηγούνται οι λογαριασμοί, τα καύσιμα κλπ. Πιστεύω πως την ερχόμενη και την άλλη εβδομάδα θα πάμε καλύτερα τα πράγματα».

Η Βασιλική Παπαθανασίου σχολίασε: «τα πράγματα στις εκπτώσεις δεν έχουν κυλήσει όπως περιμέναμε. Ο κόσμος είναι συγκρατημένος πολύ, αλλά αισιοδοξούμε πως θα βελτιωθεί η εικόνα και θα πάμε καλύτερα το επόμενο διάστημα. Υπάρχει ακρίβεια σε πολλά, στο ρεύμα, τα καύσιμα και αυτό αποτυπώνεται στην καταναλωτική συμπεριφορά. Ελπίζουμε να πάμε καλά, γιατί έχουμε καλές τιμές, καλά προϊόντα και γι’ αυτό θεωρούσαμε πως θα έχουμε κίνηση στις εκπτώσεις, αλλά τελικά δεν είναι αυτή που αναμέναμε. Πιστεύω πως στον εμπορικό τομέα υπάρχει απογοήτευση, γιατί ο κόσμος δεν στηρίζει την τοπική αγορά, τα τοπικά καταστήματα, επιλέγει να στηρίξει τις αλυσίδες και το διαδίκτυο».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Συμπαράσταση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλ/νιας στους συναδέλφους που δέχθηκαν επίθεση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ