ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣε πρώτο πλάνο το παράκτιο και το θαλάσσιο μέτωπο του Μεσολογγίου

Σε πρώτο πλάνο το παράκτιο και το θαλάσσιο μέτωπο του Μεσολογγίου

Ο δήμος Μεσολογγίου προσκάλεσε τους φορείς της πόλης για να καταθέσουν προτάσεις για την αξιοποίηση του παράκτιου και του θαλάσσιου μετώπου της πόλης. Σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης προτάσεων, αν και η πρώτη συνάντηση δεν είχε την απαραίτητη ανταπόκριση

Την αξιοποίηση του παράκτιου και του θαλάσσιου μετώπου του Μεσολογγίου επιχειρεί να κάνει ο δήμος με σύγχρονο τρόπο. Την Παρασκευή, ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κατσούλης, απέστειλε πρόσκληση στους φορείς του Μεσολογγίου, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση, στην οποία να υποβληθούν προτάσεις από κάθε πλευρά, με στόχο την αξιοποίηση.

Στην συνάντηση αυτή η ανταπόκριση από τους φορείς δεν ήταν η αναμενόμενη, αλλά η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Η αξιοποίηση του παράκτιου και του θαλάσσιου μετώπου, εκτός από το λιμάνι προβλέπει και την αξιοποίηση και των οικοδομικών τετραγώνων της πόλης που «βλέπουν» το λιμάνι.
Ο κ. Κατσούλης, στην εισήγησή του ανέπτυξε πλήρως το πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ και ποιες δραστηριότητες μπορούν να χρηματοδοτηθούν, ώστε να βοηθήσει τους φορείς να έχουν καλύτερη εικόνα και να υποβάλλουν ρεαλιστικές προτάσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες της πόλης. Αναλύθηκε ακόμη, το πολεοδομικό της περιοχής που ισχύει από το 1979, το οποίο προβλέπει χρήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες εκείνης της εποχής και υπάρχουν στο μέτωπο αυτό δύο οικόπεδα με πράσινο. Για το χώρο του τελωνείου δεν υπάρχουν ακριβείς προτάσεις, ενώ πρέπει να υπάρξει συζήτηση και για την χερσαία ζώνη του λιμανιού, ο χώρος δηλαδή που είναι ανάμεσα στη θάλασσα και την πρώτη οικοδομική γραμμή.
Τα τελευταία χρόνια η επικρατούσα τάση για όλη την περιοχή αφορά την αναψυχή, συνεπώς πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη σαφής και να υπάρξει προσαρμογή του πολεοδομικού του 1989 που ισχύει έως και σήμερα ή το πολεοδομικό να προσαρμοστεί σ’ αυτό που θα προτείνουν οι περισσότεροι φορείς ή θα γίνει κοινά αποδεκτό, ώστε να εφαρμοστούν οι σύγχρονες διατάξεις, οι οποίες θα προστατεύουν το περιβάλλον και θα τηρούν τους κανόνες.
Όλοι οι φορείς του Μεσολογγίου πρέπει να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, ώστε η πόλη να αναπτυχθεί και να αποκτήσει σύγχρονη εικόνα και όλο το παράκτιο και θαλάσσιο μέτωπο να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr