ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣε μεγάλη εσωστρέφεια ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

Σε μεγάλη εσωστρέφεια ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

Σε μεγάλη εσωστρέφεια ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

Με αιχμές αποχώρησε και η Χάιδω Παπαζήση

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στους κόλπους του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με αφορμή την απόφαση για το θερινό πενθήμερο. Η Χάιδω Παπαζήση παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου τονίζοντας πως «οι βαρύτατες, συκοφαντικές, φαντασιόπληκτες αναφορές στο όνομα μου και στο όνομα του πρώην προέδρου στην επιστολή που διανέμεται μαζί με την αφίσα του θερινού πενθημέρου στα μαγαζιά της πόλης από το πρωί της 25ης Ιουνίου, ξεπερνά τα όρια της ανηθικότητας και δεν μου δίνει άλλη επιλογή από την παραίτηση μου και από την διοίκηση». H κα Παπαζήση υπογραμμίζει ακόμη πως «μετά από την απόλυτα απρόβλεπτη ανατροπή που ζήσαμε όλοι, θεώρησα αυτονόητα λογικό, φυσικό, κανονικό τα μαγαζιά στην πόλη μας να μείνουν “ανοιχτά” φέτος το καλοκαίρι» σημειώνοντας πως αυτή η θέση της αποτέλεσε αιτία πολέμου.

Πάντως ενόψει και των εκλογών στο Εμπορικό Σύλλογο τον προσεχή Σεπτέμβριο αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφεται μια πρωτοφανή για δεδομένα του Συλλόγου  εσωστρέφεια. Μια εσωστρέφεια που γέννησε το… lockdown και η απόφαση για το θερινό πενθήμερο, που στη φετινή χρονιά των πολλών ιδιαιτεροτήτων δίχασε τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Η ανακοίνωση της Χάιδως Παπαζήση:

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΜΗ
Μετά από 54 μέρες φόβου, αγωνίας, αβεβαιότητας – Μετά από 54 μέρες άδειων δρόμων, κλειστών μαγαζιών, μηδενικών τζίρων, απλήρωτων επιταγών, ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεων, δανείων – Μετά από την απόλυτα απρόβλεπτη ανατροπή που ζήσαμε όλοι, θεώρησα αυτονόητα λογικό, φυσικό, κανονικό τα μαγαζιά στην πόλη μας να μείνουν “ανοιχτά” φέτος το καλοκαίρι.

Να μείνουν ανοιχτά γιατί πρέπει εμείς οι μικροί έμποροι να αποδείξουμε ότι είμαστε ζωντανοί και θα δώσουμε μάχη να σταθούμε όρθιοι. Να μείνουν ανοιχτά γιατί σεβόμαστε τους καταναλωτές που επιλέγουν να είναι πελάτες στα δικά μας μικρά, οικογενειακά μαγαζιά. Να μείνουν ανοιχτά γιατί η ζημιά που πάθαμε είναι τεράστια και κανένα ευρώ δεν περισσεύει. Να μείνουν ανοιχτά γιατί πρέπει να στηριχθούν όλοι οι κλάδοι της τοπικής οικονομίας τώρα που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον περισσότερο από ποτέ. Να μείνουν ανοιχτά γιατί τίποτε δεν είναι όπως ήταν, όλα είναι αλλιώτικα.
Η θέση μου αυτή έγινε αιτία πολέμου!

Κατηγορήθηκα από συναδέλφους που εμπλέκονται με διάφορους τρόπους στην διοίκηση του Συλλόγου για άκαιρη βιασύνη, μεθόδευση της απόφασης ακόμη και για πραξικόπημα, βαριές και ψευδείς κατηγορίες. Επέλεξα συνειδητά την σιωπή αλλά η παραίτηση μου ήταν ηθικά επιβεβλημένη. Για λόγους καταστατικής λειτουργίας του Συλλόγου δεν μπορούσα να παραιτηθώ από την διοίκηση παρά μόνο από το αξίωμα που κατείχα, πράγμα το οποίο έκανα.
Οι βαρύτατες, συκοφαντικές, φαντασιόπληκτες αναφορές στο όνομα μου και στο όνομα του πρώην προέδρου στην επιστολή που διανέμεται μαζί με την αφίσα του θερινού πενθημέρου στα μαγαζιά της πόλης από το πρωί της 25ης Ιουνίου, ξεπερνά τα όρια της ανηθικότητας και δεν μου δίνει άλλη επιλογή από την παραίτηση μου και από την διοίκηση. Αποχωρώ για να διευκολύνω την συνοχή και να αποτρέψω την διάλυση.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr