ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΣε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή στο Αγρίνιο της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Κοσμοσυρροή για προσκύνημα

Σε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή στο Αγρίνιο της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Κοσμοσυρροή για προσκύνημα

Σε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή στο Αγρίνιο της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Κοσμοσυρροή για προσκύνημα

Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, από τον Ιερό Κλήρο και τις Αρχές της πόλης.

Αμέσως μετά μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στην Μητρόπολη του Αγρινίου, στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία), όπου τελέστηκε η Δοξολογία και η Ακολουθία του Εσπερινού  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη και συμπροσευχομένου του Πανοσιολογιώτατου Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, ο οποίος κόμισε το πανίερο αυτό θησαύρισμα της εκκλησίας.

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου θα παραμείνει στην Μητρόπολη του Αγρινίου έως την ερχόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, ενώ ο Ι.Ν. της Παναγίας θα παραμένει ανοιχτός καθημερινά από τις 6:00 το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Στο ναό κατά την υποδοχή συνέρευσε πλήθος κόσμου που ανασπάστηκαν την Ιερή Κάρα του Αγίου, ενώ απόψε το βράδυ, στις 21.00, είναι προγραμματισμένη Αγρυπνία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΩΡΑ 07:00’:  Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

ΩΡΑ 12:00’:  Ιερά Παράκλησις εις τον Αγιον Ιωάννην τον Χρυσόστομον.

ΩΡΑ 17:00’:  Ακολουθία Ιερού Ευχελαίου.

ΩΡΑ 21:00’:  Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΩΡΑ 07:00’:  Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

ΩΡΑ 12:00’:  Ιερά Παράκλησις εις τον Αγιον Ιωάννην τον Χρυσόστομον.

ΩΡΑ 18:00’:  Ακολουθία Αναστάσιμου Εσπερινού.

ΩΡΑ 19:00’:  Ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, με θέμα: «Ἄνω σχῶμεν τὰς καρδίας», στην αίθουσα της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου.

ΩΡΑ  21:00’:  Ιερά Αγρυπνία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΩΡΑ 07:00’: Αναστάσιμος Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.

ΩΡΑ 12:00’: Ιερά Παράκλησις εις τον Αγιον Ιωάννην τον Χρυσόστομον.

 

Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης το Δεκέμβριο

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ