ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΣε κατάσταση μέθης οδηγός τουριστικού λεωφορείου – Θα μετέφερε μαθητές νηπιαγωγείου

Σε κατάσταση μέθης οδηγός τουριστικού λεωφορείου – Θα μετέφερε μαθητές νηπιαγωγείου

Σε κατάσταση μέθης οδηγός τουριστικού λεωφορείου – Θα μετέφερε μαθητές νηπιαγωγείου

 Υπό την επήρεια αλκοόλ βρέθηκε σήμερα σε έλεγχο που του έκαναν τροχονόμοι της Ρόδου ένας 66χρονος οδηγός τουριστικού λεωφορείου, ο οποίος επρόκειτο να μεταφέρει 30 τουλάχιστον μαθητές νηπιαγωγείου της πόλεως Ρόδου μαζί με τους εκπαιδευτικούς και γονείς, σε προγραμματισμένη εκδρομή.

Κάποιοι από τους γονείς, σύμφωνα με το rodiaki.gr φαίνεται να κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία, στελέχη της οποίας έφθασαν στο σημείο, έκαναν έλεγχο (αλκοτέστ) στον οδηγό που επρόκειτο να μεταφέρει τα παιδιά και στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι ο οδηγός είχε κάνει χρήση αλκοόλ.

Επίσης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο τουριστικό λεωφορείο δεν υπήρχαν παιδικά καθίσματα όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Αμέσως, απαγόρευσαν την εκτέλεση του δρομολογίου, ακύρωσαν την εκδρομή, και επέβαλαν τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του νόμου πρόστιμα.

Ο οδηγός δεν συνελήφθη.

Το περιστατικό που αποκαλύπτει σήμερα η ΡΟΔΙΑΚΗ που προκαλεί εκ των πραγμάτων ανησυχία αλλά και προβληματισμό και έρχεται σε μια χρονική συγκυρία όπου η πολιτεία (μετά την τραγωδία των Τεμπών) έχει θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες σε ότι αφορά και τις μαθητικές εκδρομές.

Ανάλογοι έλεγχοι θα γίνουν και για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε τακτά διαστήματα σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Είστε χρήστης παράνομων υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης; Προβλέπεται χρηματική ποινή 15.000 ευρώ

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ