ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΣε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα του Παύλου Μοσχολιού

Σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα του Παύλου Μοσχολιού

Με τη φράση: «Σας καλούμε… Να μιλήσουμε με αισιοδοξία και σχέδια, ιδέες και οράματα, να μιλήσουμε για το σήμερα, αλλά και το αύριο. Να προγραμματίσουμε με σοβαρότητα και δυναμισμό το μέλλον μας» ο Υποψήφιος Δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός έθεσε από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματός του για έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ανταγωνιστικό, δημιουργικό, ανοιχτό και βιώσιμο Δήμο Αγρινίου.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε πέντε βασικούς άξονες που αφορούν στη διατήρηση και βελτίωση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας του Δήμου, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και προστασία κοινωνικών ομάδων οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού, στην προώθηση της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, στην ενίσχυση των υποδομών, του περιβάλλοντος, της αισθητικής και της ταυτότητας του Δήμου, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ελκυστικότητας, και στην ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας, ώστε το Αγρίνιο να αποτελεί κύριο πόλο ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα.

Στην ανάπτυξη των πέντε βασικών αξόνων γίνεται αναλυτική παρουσίαση των οριοθετημένων στόχων για ένα Σύγχρονο Αγρίνιο, μαζί με τις άμεσες ενέργειες για να πραγματωθούν οι στόχοι αυτοί.

Η πρόταση του κ. Μοσχολιού περιλαμβάνει ως άμεση ενέργεια τη «Διαμόρφωση του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ και της ταυτότητας «Branding πόλης», με στόχο τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός ελκυστικού και αναγνωρίσιμου προφίλ υψηλής ποιότητας, που θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την τοπική ανάπτυξη του Αγρινίου.

«Κάθε πόρος που διαθέτουμε, επενδύεται εκεί που το κοινωνικό και οικονομικό όφελος είναι μεγαλύτερο», τονίζεται στο κείμενο της διαβούλευσης, ενώ εντύπωση προκαλεί η πρόταση για «on-line διάθεση του προϋπολογισμού, ώστε να μπορεί ο δημότης να βλέπει ανά πάσα στιγμή τι ξοδεύεται, πού και από ποιον».

Οι πολίτες του Αγρινίου μπορούν να βρουν ολοκληρωμένο το κείμενο στη ιστοσελίδα του συνδυασμού του Παύλου Μοσχολιού (www.mosholios.gr) και να μετέχουν ενεργά στη διαβούλευση, συμβάλλοντας έτσι στην τελική διαμόρφωση του προγράμματος.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr