ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣε διαφορετικά σημεία του… ορίζοντα Φαρμάκης και Κατσιφάρας

Σε διαφορετικά σημεία του… ορίζοντα Φαρμάκης και Κατσιφάρας

Σε διαφορετικά σημεία του… ορίζοντα Φαρμάκης και Κατσιφάρας

Εκ διαμέτρου διαφορετικές προσεγγίσεις από το Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Απόστολο Κατσιφάρα αναφορικά με το εφετινό τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο πρώην περιφερειάρχης διαπιστώνει πως η νυν περιφερειακή αρχή «απλά, συνεχίζει τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από τη δική μας διοίκηση». Από την πλευρά του ο Νεκτ. Φαρμάκης μιλά για εμπροσθοβαρές και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα έργων μιλά ο Ν. Φαρμάκης. Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι αναγνώσεις των δύο αναφορικά με τα νούμερα… «40 εκ. € ετησίως τα προηγούμενα χρόνια, 12 εκ € το 2020. Ίσα ίσα για να συνεχίσουν τα έργα που διεκδικήσαμε, ωριμάσαμε και εντάξαμε εμείς με πολλή δουλειά και όραμα, όταν η νυν περιφερειακή αρχή και τότε αντιπολίτευση μιλούσε για «διαχείριση», λέει ο Απ. Κατσιφάρας. Αντιθέτως ο νυν περιφερειάρχης κάνει λόγο για ουσιαστική προσπάθεια επανυπολογισμού και τροποποίησης των προϋπολογισμών σε αρκετά έργα από της υπηρεσίες της Περιφέρειας σημειώνοντας ότι «από αυτή τη διαδικασία επιτεύχθηκε μία εξοικονόμηση πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που σήμερα φτάνει στα 96 εκ. ευρώ και μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, στα 160 εκ. ευρώ».

Μάλιστα στις αιτιάσεις του Απ. Κατσιφάρα περί ελλείμματος στρατηγικής, οράματος και διεκδίκησης  από την περιφερειακή αρχή η απάντηση του Νεκτ. Φαρμάκη είναι πως «για όποιους αντιλαμβάνονται τα έργα ως πολιτική – και μάλιστα προεκλογικών σκοπιμοτήτων – εμείς δεν σπεύδουμε στο τέλος της θητείας μας να προσφέρουμε υποσχέσεις εκατομμυρίων, αλλά στην αρχή της, να διαθέσουμε πραγματικά εκατομμύρια για πραγματικά έργα!»

Ομολογουμένως πρόκειται για προσεγγίσεις που απέχουν έτη… φωτός μεταξύ τους. Επειδή όμως μιλάμε για το τεχνικό πρόγραμμα και για έργα το όποιο έργο παραχθεί και το 2020, είτε μικρό, είτε μεγαλύτερο, σίγουρα οι πολίτες θα το διαπιστώσουν. Όπως έκαναν και στο παρελθόν. Όπως έκαναν και πέρυσι που ήταν και εκλογική χρονιά.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΑΑΔΕ: Τριπλή γραμμή «χρηματοδότησης» με 25% επιστροφή φόρων, επιστρεπτέα προκαταβολή και νέα 800άρια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr