ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣε άλλους τόνους οι αυτοδιοικητικοί, σε άλλους η Κυβέρνηση

Σε άλλους τόνους οι αυτοδιοικητικοί, σε άλλους η Κυβέρνηση

Σε άλλους τόνους οι αυτοδιοικητικοί, σε άλλους η Κυβέρνηση

«H ενίσχυση αρμοδιοτήτων και πόρων της αυτοδιοίκησης, στην πορεία προς την περιφερειακή διακυβέρνηση, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για την βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη, καθώς και το πλαίσιο έργων του προγράμματος «Α. Τρίτσης», τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μ. Βορίδη και τον αν. Υπουργό, Στ. Πέτσα».

Αυτό το χαρακτηριστικό ποστάρισμα του Νεκτάριου Φαρμάκη στα social media, δίνει πολύ περιγραφικά το στίγμα της συντριπτική πλειοψηφίας των αυτοδιοικητικών. Όλοι τους σε αυτά τα θέματα δίνουν βάρος. Στο θεσμικό πλαίσιο, στο ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και γενικότερα σε θέματα που θα βοηθήσουν το κάθε αιρετό ξεχωριστά να παράξει έργο. Ο τόνος όμως της κυβέρνησης είναι λιγάκι διαφορετικός.

Εσχάτως μπήκε έντονα στην ατζέντα ο εκλογικός νόμος της Αυτοδιοίκησης. Και αυτό το έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με την πρόσφατη επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών. Φυσικά η Κυβέρνηση συζητά και όλα τα άλλα θέματα που απασχολούν δημάρχους και περιφερειάρχες, δηλώνει μάλιστα έτοιμη να τα προχωρήσει. Μετά τον εκλογικό νόμο όμως… Εμφανές ότι ο τόνος της μιας και της άλλης πλευράς δεν είναι ίδιος.

Εφημερίδα Συνείδηση

Τα ανταποδοτικά στα… «άγραφα»

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr