ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣε 158 χρόνια θα γεννηθεί ο τελευταίος Έλληνας αλλά “και τι έγινε μωρέ;”!

Σε 158 χρόνια θα γεννηθεί ο τελευταίος Έλληνας αλλά “και τι έγινε μωρέ;”!

Σε 158 χρόνια θα γεννηθεί ο τελευταίος Έλληνας αλλά “και τι έγινε μωρέ;”!

Οι ειδικοί του Ινστιτούτου European House – Ambrosetti που εδρεύει στην Ιταλία, τη χώρα με τον χαμηλότερο δείκτη γεννητικότητας στην Ευρώπη κατέληξαν στο εξής «δυστοπικό σενάριο», επισημαίνουμε βάσει μαθηματικών: Ο τελευταίος Ιταλός θα γεννηθεί το 2225 και θα φύγει από τη ζωή περίπου 100 χρόνια αργότερα.

Με τα ίδια ακριβώς μαθηματικά, το Σαββατοκύριακο που πέρασε ένα μεγάλο ΜΜΕ έκανε την αναγωγή και βρήκε ότι αν στην Ελλάδα διατηρηθεί ένας ρυθμός μείωσης των γεννήσεων της τάξης του -1,5% (όσο είναι την τελευταία εικοσαετία) και ένας ρυθμός αύξησης των θανάτων της τάξης του +1,4%, τότε ο «τελευταίος Έλληνας» θα γεννηθεί το 2181. Η ίδια προβολή λέει πως το έθνος θα πάψει να υπάρχει περίπου 100 εκατό χρόνια αργότερα.

Οι επιστήμονες που έκαναν την έρευνα στην Ελλάδα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «σκοπός της πρόκλησης είναι να αποτυπώσει μια πραγματικότητα που λέει πως η δραματική συρρίκνωση του πληθυσμού τις επόμενες δεκαετίες είναι μη αναστρέψιμη»

Χειρότερα από την Ελλάδα σε δημογραφική προοπτική είναι μόνο οι Νότια Κορέα, Ουκρανία, Κίνα, Κούβα, Πολωνία και Ιαπωνία και οι πιο πλούσιοι δεν σημαίνει και πιο αναπαραγωγικοί, σημειώνουν σχετικά οι επιστήμονες, δείχνοντας έτσι πως το πρόβλημα του δημογραφικού σχετίζεται με πλήθος παραγόντων.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται. Ο πλανήτης φιλοξενεί σήμερα 8,05 δισ. ανθρώπους, ενώ το 2050 θα φιλοξενεί 9,675 δισ. Οι μεγαλύτεροι δείκτες γεννητικότητας εξάλλου καταγράφονται σε μερικές από τις πλέον φτωχές χώρες, όπως η Σομαλία και το Τσαντ. «Στην ουσία πρόκειται για νέες γενιές μεταναστευτικών ροών», λένε.

Πείραξαν κανέναν τα παραπάνω; Κάθε άλλο! Ήδη σε πολλά “προοδευτικά” έντυπα και ιστοσελίδες γράφτηκαν άρθρα του είδους “και τι έγινε αν δεν θα υπάρχουν Έλληνες;”…

Καταλάβαμε. Απλά σε 200 χρόνια η (νότια;) Ευρώπη θα κατοικείται από άλλους πληθυσμούς. Ποιος νοιάζεται; Θα χάσει η Βενετιά βελόνι;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

*Φωτογραφία Eurokinissi

Η φορολογία με έσοδα-έξοδα, τα τεκμήρια και η κατανάλωση χωρίς αύριο…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ