ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΣΔΕ Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Προστατεύουμε το δάσος, αγκαλιάζουμε τη ζωή»

ΣΔΕ Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Προστατεύουμε το δάσος, αγκαλιάζουμε τη ζωή»

ΣΔΕ Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Προστατεύουμε το δάσος, αγκαλιάζουμε τη ζωή»

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της ομάδας εθελοντισμού του σχολείου, πραγματοποίησε περιβαλλοντική παρέμβαση στο άλσος του Αγίου Χριστοφόρου τη  Παρασκευή  2 Ιουνίου 2023 στέλνοντας το διαχρονικό περιβαλλοντικό μήνυμα:

«Προστατεύουμε το δάσος, αγκαλιάζουμε τη ζωή»

Ειδικότερα, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών η Ομάδα Εθελοντισμού του σχολείου κατασκεύασε έναν καλαίσθητο  ξύλινο κάδο απορριμμάτων από ανακυκλώσιμα υλικά (σανίδες από παλέτες) τον οποίο και τοποθέτησε πλησίον της βρύσης που έχει κατασκευάσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγρινίου απέναντι από τον Παλαιό Άγιο Χριστόφορο.

Στη συνέχεια εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι πραγματοποίησαν καθαρισμό του χώρου  πέριξ  της βρύσης, των μονοπατιών που οδηγούν στον χωμάτινο  δρόμο που διασχίζει  απ΄ άκρου εις άκρον  το περιαστικό άλσος αλλά και τμήμα του δασικού δρόμου.

Όλοι μαζί περπάτησαν μέσα στο άλσος ακολουθώντας τον δασικό δρόμο  μέχρι το μέσον της διαδρομής απολαμβάνοντας  τη φύση αλλά και την μαγευτική  θέα προς τον αστικό ιστό της πόλης μας. Παράλληλα, καθ΄ όλη την διάρκεια της πεζοπορίας  οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την ιστορία καθώς και για την χλωρίδα  και την πανίδα του άλσους.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους. Ένα βιωματικό, εναλλακτικό  περιβαλλοντικό μάθημα που τα είχε όλα: Φύση, πολιτισμό, ιστορία.

Ο Διευθυντής ΣΔΕ Αγρινίου

Νικόλαος Νάσιος

KKE: Περιοδείες και ανοιχτές συσκέψεις στην Αιτωλοακαρνανία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ