Η σχέση ΑΠΕ και Παραγωγής δια στόματος Θωμά Κουτσουπιά, στο συνέδριο Tuvalu Hellas - global gap

Με μεγάλη επιτυχία διεξάγεται σήμερα το συνέδριο Tuvalu Hellas- global gap. Τι ανέφερε στις εργασίες του ο Θωμάς Κουτσουπιάς.

koutsoupias

Με μεγάλη επιτυχία διεξάγεται σήμερα το συνέδριο Tuvalu Hellas- global gap, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εκατοντάδων συμμετεχόντων από την πρωτογενή παραγωγή, την επεξεργασία και τη μεταποίηση μέχρι και την αποθήκευση και διανομή των τροφίμων.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει η Ένωση Αγρινίου για συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών, έχοντας ήδη ολοκληρώσει την αναγνώρισή της στο διεθνές πρότυπο GLOBALG.A.P., συμμετείχε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θωμάς Κουτσουπιάς.

Ο σκοπός της εφαρμογής του GLOBAL G.A.P. Fruits and Vegetables είναι η ανταπόκριση στις αυξανόμενες ανησυχίες του καταναλωτή σε θέματα που αφορούν τη(ν): Ασφάλεια Τροφίμων Ιχνηλασιμότητα Διασφάλιση Ποιότητας Υγεία και Ασφάλεια στο χώρο εργασίας Διαχείριση Αγρού Διαχείριση Εδάφους Διαχείριση Λίπανσης Ολοκληρωμένη καταπολέμηση εχθρών Διαχείριση Φυτοπροστασίας Διαχείριση Νερού

Με δεδομένο ότι τα νέα πρότυπα (βελτιωμένη έκδοση) δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε θέματα περιβάλλοντος και ενεργειακής απόδοσης, κατά την παρέμβασή του ο κ. Κουτσουπιάς εστίασε στη σχέση ΑΠΕ και Παραγωγής, εξηγώντας τη σημασία των επενδύσεων στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, τόσο για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής όσο και για τη μείωση του κόστους παραγωγής, ζήτημα κυρίαρχο για τους αγρότες, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πολύμορφης κρίσης που διέρχεται η Ευρώπη και η χώρα μας. «Τα νέα πρότυπα πιστοποίησης έχουν υψηλές απαιτήσεις με αναλυτικούς ελέγχους που θα αυξήσουν τα κόστη των παραγωγών.

Τα πρότυπα ποιότητας είναι απαραίτητα για μα έχουμε προϊόντα με προστιθέμενη αξία ειδικά σε αγορές απαιτητικές, όπως της Αμερικής, που μπορούν να πληρώσουν τα κόστη παραγωγής τέτοιων προϊόντων υψηλών απαιτήσεων», τόνισε ο κ. Κουτσουπιάς, μιλώντας παράλληλα για τις επενδύσεις του Συνεταιρισμού, τις δράσεις εξωστρέφειας, τα πρωτόκολλα ασφάλειας των προϊόντων του, αλλά και ευρύτερα τις προοπτικές του κλάδου.

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου ΕΔΩ

Πηγή: e-ea.gr

Αγρίνιο: Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης