ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣχεδόν υπερήφανος ο ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα Παπαναστασίου και Φαρμάκη

Σχεδόν υπερήφανος ο ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα Παπαναστασίου και Φαρμάκη

Σχεδόν υπερήφανος ο ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα Παπαναστασίου και Φαρμάκη

Σχεδόν υπερήφανος ο ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα Παπαναστασίου και Φαρμάκη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτεί και πέραν…. του 2019

Αναμενόμενο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου να έχει την άποψη πως η τετραετία Μητσοτάκη για την Αιτωλοακαρνανία ήταν από τις πλέον καταστροφικές. Αυτή η εκτίμηση δεν είναι πρόβλημα. Δικαίωμά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνει όποιες εκτιμήσεις θέλει, όπως επίσης και δικαίωμά του κόσμου είναι να κρίνει τα όσα λέει το κάθε κόμμα.

Το πρόβλημα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εντύπωση πως έχοντας κυβερνήσει τη χώρα για τέσσερα χρόνια για δεκαετίες… ακόμη όσα έργα γίνονται, θα εκτιμά ότι γίνονται με χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης 2015-2019. Λέει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του ότι το έργο των πεζοδρόμων στο Αγρίνιο και της μετατροπής των καπναποθηκών Παπαπέτρου σε μουσείο είναι από το 2016 ενταγμένα και χρηματοδοτημένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

Κατ’αρχάς θα πρέπει να κάνουμε ένα μικρό μάθημα στο ΣΥΡΙΖΑ και να του πούμε ότι το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι σε κάθε προγραμματική περίοδο κάποια χρήματα, τα οποία ούτως ή άλλως προορίζονται για έργα και δράσεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Δεν είναι χρήματα που με χαριστικό τρόπο η εκάστοτε κυβέρνηση τα «δωρίζει» σε μία περιοχή. Είναι χρήματα που τα δικαιούνται οι τοπικές κοινωνίες. Και τα χρήματα αυτά τα διαχειρίζεται ο εκάστοτε περιφερειάρχης σε συνεργασία με τους δήμους. Με τι ακριβώς προσπαθεί να μας πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Με τα έργα που σχεδιάστηκαν επί δημαρχίας Παπαναστασίου για να γίνουν μέσω του ΕΣΠΑ και τα οποία η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο όχι μόνο δεν τα έχει ψηφίσει, αλλά απέρριψε συνολικά και το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης; Οι καπναποθήκες Παπαπέτρου θα πρέπει να ξέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ της Δυτικής Ελλάδας το 2020. Το 2020 δεν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Απεναντίας το 2020 είχαμε περιφερειάρχη, το Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος με μία καθαρά πολιτική απόφαση αποφάσισε να εντάξει τόσο τις μελέτες για την ανακατασκευή των καπναποθηκών όσο και αυτό καθ’ εαυτό το έργο της ανακατασκευής.

Ήταν να το ζήσουμε και αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν να… υπερηφανεύεται για τα πεπραγμένα του με τα έργα των Παπαναστασίου και Φαρμάκη.  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να υπερηφανευτεί για το έργο του στην περιοχή του Αγρινίου θα μπορούσε τουλάχιστον να μας είχε παρουσιάσει τις ώριμες μελέτες που παρέδωσε για να κατασκευαστεί η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, την παράλειψη της οποίας, όταν το 2014 το κόμμα προέλαυνε προς την εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας την είχε χαρακτηρίσει έγκλημα.

Επίσης θα μπορούσε να μας μιλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το έργο του στην περιοχή, αν είχε να μας παρουσιάσει τους πόρους, τις υποδομές και το προσωπικό που άφησε πίσω του για να λειτουργήσει η νεοσύστατη Γεωπονική Σχολή του πανεπιστημίου. Ίσως όμως να μην πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει πόρους και προσωπικό για τα Τμήματα που ιδρύθηκαν επί Γαβρόγλου, γιατί ασχολήθηκε αρκετά, αλλά φυσικά δεν κατάφερε να λύσει –μέχρι να έρθει η Κεραμέως- ούτε το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων της Γεωπονικής Σχολής.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ποιος προηγείται στο Μεσολόγγι στις ανακοινώσεις υποψηφίων ;

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ