ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοS.O.S. για αίμα από την αιμοδοσία του Νοσοκομείου Αγρινίου

S.O.S. για αίμα από την αιμοδοσία του Νοσοκομείου Αγρινίου

S.O.S. για αίμα από την αιμοδοσία του Νοσοκομείου Αγρινίου

Στην παλιά αγορά του Αγρινίου στην πλατεία Δημάδη «μεταφέρθηκε» το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου. Ποιες οι ημέρες και οι ώρες αιμοδοσίας

Η ανάγκη για αίμα με τα νέα δεδομένα του κορονοϊού είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και για αυτό σε όλη τη χώρα έχει σημάνει «συναγερμός» καθώς λόγω του δισταγμού, που υπάρχει στους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν στα νοσοκομεία τα αποθέματα του αίματος σιγά – σιγά λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Παράλληλα για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των αιμοδοτών «στήνονται» κέντρα αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων, ώστε να μπορούν ευκολότερα να προσέρχονται οι εθελοντές αιμοδότες και να δίνουν αίμα.

Στο Αγρίνιο αντιλαμβανόμενοι τους δισταγμούς των εθελοντών αιμοδοτών και παράλληλα την ανάγκη για αίμα «στήθηκε» ένα κέντρο αιμοδοσίας στο χώρο της παλιάς λαχαναγοράς επί της πλατείας Δημάδη, που «πείθει» από μόνος του τους εθελοντές αιμοδότες να δώσουν το αίμα τους, κάνοντας δώρο ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ο Διευθυντής Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου Γιάννης Σελιμάς μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «ο χώρος των αιμοληψιών από το νοσοκομείο Αγρινίου μετακινήθηκε για κάποιες ημέρες,  Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή (και από 08.30 έως 13.30) στην παλιά αγορά του Αγρινίου στην πλατεία Δημάδη. Σε συνεννόηση με τον δήμο Αγρινίου και την συμπαράσταση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου βρήκαμε τον συγκεκριμένο χώρο για τις αιμοληψίες της πρωινής βάρδιας που βοηθάει σε πρακτικούς και ψυχολογικούς χώρους. Ψυχολογικούς λόγους με την έννοια ότι οι αιμοδότες δεν προσέρχονται με την θέρμη, που είχαν μέχρι πρότινος, για να δώσουν αίμα, λόγω κορονοϊού. Η παλιά αγορά διευκολύνει όλο τον κόσμο, συνεπώς θεωρούμε ότι υπάρχουν οι συνθήκες να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ποσότητες αίματος και στην περιοχή μας. Η επάρκεια αίματος είναι πολύ σημαντικό λ.χ. τα άτομα με μεσογειακή αναιμία χρειάζονται αίμα για μετάγγιση, σε περίπτωση τροχαίου υπάρχει πάντα ανάγκη για αίμα κλπ. «Τρέξαμε» το ζήτημα με την καθοδήγηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και πιστεύω ότι θα βοηθήσει ο κόσμος και θα δώσει αίμα. Η παλιά αγορά είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει, ως χώρος, για το συγκεκριμένο λόγο».

Κώστας Χονδρός Εφημερίδα “Συνείδηση”  

46 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα (VIDEO)

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr