ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣ.Κωστίκογλου: «Οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς πρέπει να δημιουργούν πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές οικονομίες” (ηχητικό)

Σ.Κωστίκογλου: «Οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς πρέπει να δημιουργούν πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές οικονομίες” (ηχητικό)

Σ.Κωστίκογλου: «Οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς πρέπει να δημιουργούν πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές οικονομίες” (ηχητικό)

Ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού “Ενωμένο Εμπόριο” Σωκράτης Κωστίκογλου με αφορμή την ανακοίνωσης που εξέδωσαν τα μέλη του συνδυασμού, μέσω της οποίας ζητούν από τα κόμματα και τους υποψηφίους να δεσμευτούν για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, τοποθετήθηκε ευρύτερα επί του θέματος μιλώντας στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με Υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου.

Συγκεκριμένα ο κ.Κωστίκογλου, αναφερόμενος στη φετινή προεκλογική περίοδο, είπε ότι «τόσο τα πολιτικά κόμματα στις ανακοινώσεις τους και στα προγράμματα τους όσο και οι υποψήφιοι βουλευτές στις ομιλίες τους αναφέρονται συχνά στον ρόλο και την καθοριστική σημασία που έχουν για τις τοπικές οικονομίες αλλά και για την εθνική μας οικονομία συνολικά η λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων της κάθε τοπικής αγοράς.

Όλοι γνωρίζουν ότι οι μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με τις διαδοχικές κρίσεις τα τελευταία δέκα τρία χρόνια συσσωρεύοντας συνεχώς υποχρεώσεις και αγωνίζονται για την επιβίωσης τους σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Από την άλλη πλευρά όμως αναγνωρίζουν όλοι την καθοριστική σημασία που έχει για την κάθε τοπική οικονομία και κοινωνία η λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς».

Ο κ. Κωστίκογλου τόνισε ότι «η επόμενη μέρα για το μικρό λιανικό εμπόριο θα κριθεί όχι μόνο από τις προσπάθειες που συνεχίζουν να καταβάλουν οι συνάδελφοι έμποροι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και από την στήριξη της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές».

Τα αιτήματα

Αναφερόμενος στα προβλήματα των εμπόρων τόσο στο Αγρίνιο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο εμπορικό Κέντρο του Νομού, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επισήμανε ότι «η έλλειψη ρευστότητας που συνεχίζει να υπάρχει στην αγορά, η αδυναμία πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό, και οι πόροι από το ταμείο ανάκαμψης που δεν προβλέπονται μέχρι τώρα ότι θα φθάσουν στις μικρές επιχειρήσεις, είναι μερικά από τα κύρια αιτήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν άμεσα».

Ταυτόχρονα ζήτησε τη «χωρίς όρους ένταξη των εμπόρων στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί και την άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος».

«Οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς πρέπει να εξακολουθούν να λειτουργούν και την επόμενη μέρα για να συνεχίζουν να δημιουργούν πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές οικονομίες, να στηρίζουν την απασχόληση, να στηρίζουν την κοινωνική συνοχή», συνέχισε ο κ. Κωστίκογλου.

Και κατέληξε τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές θα πρέπει να θέσει ως εθνική προτεραιότητα την στήριξη των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων της αγοράς, αυτών που για πολλές δεκαετίες προσφέρουν στην εθνική μας οικονομία».

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Σωκράτη Κωστίκογλου στον Antenna Star 103.5:

agriniotimes.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ