ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣ. Κωστίκογλου: Απάντηση σε όσους απορούν με την αλλαγή του ωραρίου των εμπορικών

Σ. Κωστίκογλου: Απάντηση σε όσους απορούν με την αλλαγή του ωραρίου των εμπορικών

Σ. Κωστίκογλου: Απάντηση σε όσους απορούν με την αλλαγή του ωραρίου των εμπορικών

Απάντηση σε όσους απορούν με την αλλαγή του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων στο Αγρίνιο δίνει ο Σωκράτης Κωστίκογλου.

Για την αποφυγή παρερμηνειών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, εξηγεί με ανοικτή επιστολή του ότι το άνοιγμα στις 10 το πρωί ήταν κάτι που επιβάλλει ο νόμος, επισημαίνοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι εκτός λογικής και πραγματικότητας.

Η επιστολή του προέδρου

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Με την σημερινή μου επιστολή θέλω να απευθυνθώ σε όλες και σε όλους εσάς και να σας ενημερώσω για την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς που ισχύει από την Δευτέρα 22 /11/2021 κι αυτό για την αποφυγή παρερμηνειών για το ποιος αποφασίζει για τις αλλαγές στο ωράριο.

Κυρίως το κάνω αυτό για όσους ρωτούν και απορούν για την αλλαγή της ώρας.

Αυτή αποφασίστηκε την Παρασκευή 19-11-21 από το Υπουργείο Ανάπτυξης και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (ΚΥΑ 72486/20-11-2021) άρα είναι νόμος και μεταξύ των άλλων μέτρων που ανακοινώθηκαν, ορίζει για ώρα έναρξης λειτουργίας της αγοράς από τις 22/11/2021 ως τις 6/12/2021 στις 10:00 το πρωί. Η αλλαγή αυτή είναι υποχρεωτική και αφορά αρκετές πόλεις σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και το Αγρίνιο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να διαμορφώνει το ωράριο λειτουργίας της αγοράς μέσα στα πλαίσια που ορίζει κάθε φορά ο νόμος .

Επίσης να τονίσω ότι ο Εμπορικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο ( άλλωστε αυτό το κάνει σε όλες του τις ανακοινώσεις) και με επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης και Οικονομίας δείχνει την πλήρη αντίθεση του σε αυτή την απόφαση .

Κανένας Εμπορικός Σύλλογος δεν μπορεί να ορίζει ωράριο έξω από τα πλαίσια του νόμου γιατί υπάρχουν έλεγχοι και πρόστιμα και καλό είναι οι συνάδελφοι να διαβάζουν τις ανακοινώσεις του Συλλόγου .

Τα μέλη δε του Συλλόγου έχουν ενημερωθεί για την αλλαγή του προσωρινού ωραρίου από την Κυριακή 21-11-2021 το πρωί στα προσωπικά τους email από τον Σύλλογό μας αλλά και όλοι οι συνάδελφοι από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι δυστυχώς οι αρμόδιοι στα Υπουργεία εξακολουθούν να λαμβάνουν αποφάσεις, όπως αυτή για το άνοιγμα της αγοράς στις 10 το πρωί και ιδιαίτερα όταν η συγκεκριμένη απόφαση αφορά και πόλεις σαν το Αγρίνιο, οι οποίες είναι εκτός λογικής και εκτός πραγματικότητας.

Ζευγαράκι Μακρυνείας: Δεντροφύτευση από την Ακτίνα Εθελοντισμού στο πλαίσιο δράσης

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr