ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΡούλα Πισπιρίγκου: Διακοπή της δίκης για την Τετάρτη – Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Διακοπή της δίκης για την Τετάρτη – Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Διακοπή της δίκης για την Τετάρτη – Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Διακοπή για τις 11 Ιανουαρίου 2023 δόθηκε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η πρόεδρος είπε ότι το δικαστήριο θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας έχει κληθεί σε απολογία από την 35η ανακρίτρια για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας. Ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας αντέδρασε λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες!», ανέφερε στην πρόεδρο, η οποία απάντησε πως εάν υπάρξει πρόβλημα το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

Η κατηγορούμενη έδωσε στο δικαστήριο τα στοιχεία της ταυτότητας της ενώ παρέμεινε όρθια καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα, την οποία άκουγε δακρυσμένη, χωρίς να μιλήσει.

Πρώτος μάρτυρας στη δίκη είναι ο Μάνος Δασκαλάκης.

Απορρίφθηκε το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή της δίκης

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σημειώνεται πως στο δικαστήριο βρίσκεται τόσο η μητέρα και η αδερφή της, όσο και ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης.

Σημειώνεται πως η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου απέρριψε το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, είχε τονίσει πως «η εντολέας του επιθυμεί διακαώς να δικαστεί για να αποδείξει την αθωότητά της», ωστόσο ζητά αναβολή της δίκης για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή».

Όπως είπε: «Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κυρία κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α.».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Τριάντα πέντε μικτά ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

«Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας, όπως αναφέρει το newsit.gr.

Νοσοκομείο Αγρινίου: «Ανάσα» η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ