ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοσμοςΡωσία: Άνδρας άνοιξε πυρ κατά του επικεφαλής της επιστράτευσης – Δεν ήθελε να πάει στον πόλεμο

Ρωσία: Άνδρας άνοιξε πυρ κατά του επικεφαλής της επιστράτευσης – Δεν ήθελε να πάει στον πόλεμο

Ρωσία: Άνδρας άνοιξε πυρ κατά του επικεφαλής της επιστράτευσης – Δεν ήθελε να πάει στον πόλεμο

Η μερική επιστράτευση στη Ρωσία δεν φαίνεται να πηγαίνει και τόσο καλά, καθώς πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν και δεν θέλουν να καταταχθούν στο στρατό.

Ένοπλος πυροβόλησε σήμερα κατά του επικεφαλής της επιστράτευσης σε πόλη της Σιβηρίας, λέγοντάς του ότι δεν θα πολεμήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο 25χρονος Ρουσλάν Ζίνιν, άνοιξε πυρ σε στρατολογικό κέντρο της πόλης Ουστ-Ιλίμσκ.

Βίντεο από το δραματικό περιστατικό δείχνει τον άνδρα, ντυμένο με παραλλαγή, να πυροβολεί τον αξιωματούχο από απόσταση αναπνοής, ενώ άλλοι υποψήφιοι στρατεύσιμοι για τη ρωσική εισβολή έφευγαν από το δωμάτιο. Οι αναφορές λένε ότι έπεσαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί.

«Κανείς δεν πρόκειται να πάει πουθενά», είπε ο δράστης λίγα λεπτά πριν ανοίξει πυρ, σύμφωνα με μάρτυρα. Πριν από αυτό, ο διοικητής, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου επιστράτευσης, είχε συγκεντρώσει τους άνδρες και “αδέξια” έδωσε μια εμψυχωτική ομιλία σχετικά με το να πάνε στον πόλεμο.

Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το αν ο διοικητής, ο οποίος είναι επικεφαλής της τοπικής επιτροπής επιστράτευσης, έχει πεθάνει. Βίντεο έδειξε να τον μεταφέρουν από το κτίριο και να τον τοποθετούν σε φορείο. Στο βίντεο δεν κινείται. Σύμφωνα με τοπικό μέσο βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 25χρονος ένοπλος συνελήφθη.

Πηγή: ethnos.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ