ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΡόδος: Ελεγκτής έστησε παγίδα σε κατάστημα – “Την πάτησαν”, πρόστιμο χιλιάδων ευρώ

Ρόδος: Ελεγκτής έστησε παγίδα σε κατάστημα – “Την πάτησαν”, πρόστιμο χιλιάδων ευρώ

Ρόδος: Ελεγκτής έστησε παγίδα σε κατάστημα – “Την πάτησαν”, πρόστιμο χιλιάδων ευρώ

Η παραγγελία για παγωτό δόθηκε στον υπάλληλο και στη συνέχεια ο πελάτης πέρασε από το ταμείο. Πλήρωσε αλλά απόδειξη δεν πήρε στα χέρια του…

Η φοροδιαφυγή στο κατάστημα αποκαλύφθηκε και στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο. Η Ρόδος βλέπει τους ελέγχους να πληθαίνουν, την ώρα που το νησί παραμένει γεμάτο από τουρίστες.

Αυτή τη φορά ο ελεγκτής ακολούθησε ένα δικό του σχέδιο για να διαπιστώσει την αλήθεια.

Πήγε στο κατάστημα σαν πελάτης και παρήγγειλε παγωτό στα γαλλικά. Αυτό προφανώς έκανε τους υπεύθυνους να υποθέσουν πως είχαν να κάνου με τουρίστα, που δεν ενδιαφέρεται για αποδείξεις.

Ένα παγωτό χωρίς απόδειξη, που δόθηκε σε ανώτατο στέλεχος της ηγεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, (πρώην ΣΔΟΕ) πριν από μερικές μέρες, ήταν η αρχή των μαζικών ελέγχων που ακολούθησαν σε συγκεκριμένη περιοχή της Ρόδου και των «τσουχτερών» προστίμων που βεβαιώθηκαν στη συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» το στέλεχος της ΑΑΔΕ πήγε σε κατάστημα και προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο τηρείται η φορολογική ενημερότητα, έκανε την παραγγελία στα γαλλικά.

Στη συνέχεια, ζήτησε να πληρώσει με κάρτα, όπως και έγινε, αλλά ωστόσο απόδειξη δεν του δόθηκε.

Ακολούθησε επιτόπιος έλεγχος από κλιμάκιο που ειδοποιήθηκε και το οποίο διαπίστωσε εκατοντάδες παρόμοιες αποδείξεις που δεν είχαν διαβιβαστεί.

Και βέβαια, τα πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ και τα λουκέτα στην ίδια την επιχείρηση αλλά και σε άλλες που οι ελεγκτές επισκέφτηκαν λίγο αργότερα πραγματοποιώντας ελέγχους με τον ίδιο τρόπο.

Πηγή: newsit.gr

Ιόνιο – Κέρκυρα: Την σκότωσε με στιλό – Άγριο έγκλημα στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ