ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΡεπορτάζ του AlJazeera στη λιμνοθάλασσα για την κλιματική αλλαγή

Ρεπορτάζ του AlJazeera στη λιμνοθάλασσα για την κλιματική αλλαγή

Ρεπορτάζ του AlJazeera στη λιμνοθάλασσα για την κλιματική αλλαγή

Ρεπορτάζ του AlJazeera στη λιμνοθάλασσα για την κλιματική αλλαγή

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της με επίκεντρο τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες και στη σκιά της διεθνούς διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα το παγκοσμίου φήμης δίκτυο AlJazeera.

Το ρεπορτάζ με τίτλο «η κλιματική αλλαγή απειλεί τους ελληνικούς υγρότοπους και τα αρχαία μέσα διαβίωσης» φιλοξενεί δηλώσεις από ψαράδες της περιοχής, του προέδρου της Επιτροπής Μελέτης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής Χρήστου Ζερεφού και του διευθυντή του Φορέα Διαχείρισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού Γιάννης Σελιμά.

Το ρεπορτάζ καταγράφει μέσω της μαρτυρίας των ψαράδων τις επιπτώσεις του καύσωνα στους ψαρότοπους των διβαρίων της λιμνοθάλασσας καθώς και τις εκτιμήσεις πως η μείωση των βροχοπτώσεων και των νερών των ποταμών θα κάνει πιο αλμυρή την υφάλμυρη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η αναφορά του Γιάννη Σελιμά στις επιπτώσεις των φραγμάτων του Αχελώου,  καθώς η λιγότερη άμμος που περνά από τα φράγματα κατάντη σε συνδυασμό με την διάβρωση που υφίστανται οι λουρονησίδες της λιμνοθάλασσας απειλούν ουσιαστικά ολόκληρο το οικοσύστημα με κατάρρευση…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Το επάγγελμα της πανδημίας: Ελεγκτής πιστοποιητικών εμβολιασμού

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr