ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΡεγκούτας και Τσόγκας εξηγούν την ανεξαρτητοποίησή τους

Ρεγκούτας και Τσόγκας εξηγούν την ανεξαρτητοποίησή τους

Ρεγκούτας και Τσόγκας εξηγούν την ανεξαρτητοποίησή τους

Ρεγκούτας και Τσόγκας εξηγούν την ανεξαρτητοποίησή τους

Τους λόγους που τους ώθησαν στο να ανεξαρτητοποιηθούν από την δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» του Μάρκου Βασίλα, εξηγούν με γραπτές τους δηλώσεις οι  Ανδρέας Ρεγκούτας και Γιώργος Τσόγκας.

Αμφότεροι περιγράφουν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί εντός της παράταξης με ανάλογους τόνους.

O Ανδρ. Ρεγκούτας

«Πρόκειται για μια δύσκολη αλλά συνειδητή απόφαση, στην οποία κατέληξα έπειτα από τη διαπίστωση ότι μέλη της παράταξης μας, αποφάσισαν να αναιρέσουν την προγραμματική συμφωνία που είχαμε συνάψει με τη νέα δημοτική αρχή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ανδρ. Ρεγκούτας και προσθέτει : «παράλληλα, εν αγνοία μου άνοιξαν διαύλους  επικοινωνίας, με άλλες προσκείμενα σε αυτούς πολιτικά παρατάξεις, δίνοντας την αίσθηση προς την κοινωνία ότι στηρίζουν τη δημοτική αρχή, ενώ επί της ουσίας με τις ενέργειές τους δεν τους ενδιέφερε η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Ιδίως δε, από τον Αύγουστο του 2021, άρχισαν να δημιουργούν κλίμα δυσφορίας και διάστασης απόψεων με τη δημοτική αρχή, ωθούμενοι καθαρά από ιδιοτελή κίνητρα και όχι στο πλαίσιο άσκησης των αυτοδιοικητικών τους καθηκόντων.

Η παράταξη μας όταν είχε δημιουργηθεί, είχε χαρακτηριστεί  ως αυτοδιοικητική, χωρίς ιδεολογικές και πολιτικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις, κάτι όμως που στην πορεία δυστυχώς έμεινε στα λόγια, καθώς κάποιοι αποδείχτηκε ότι προσπαθούσαν όλο αυτό το διάστημα να επωφεληθούν για ίδιον όφελος, προτάσσοντας την κομματική τους ταυτότητα.

Είναι οι ίδιοι που όταν έθεσα υποψηφιότητα με τη συγκεκριμένη παράταξη με αποκαλούσαν ως τη «μεγάλη πολιτική μεταγραφή». Τώρα, μετά από δυόμιση χρόνια, αποτελώ πλέον γι αυτούς το μεγάλο βαρίδι για τις όποιες τους προσωπικές και πολιτικές φιλοδοξίες».

Από την πλευρά του ο Γ. Τσόγκας  αναφέρει:

«Προς μεγάλη μου απογοήτευση, από τον Αύγουστο του 2021, άρχισα να διαπιστώνω, πως ορισμένοι συνάδερφοι, διατηρούσαν διπλή ή τριπλή προσωπική πολιτική ατζέντα, όπως επίσης και να ενημερώνομαι από απλούς πολίτες ότι ο αρχηγός της παράταξης δηλώνει ότι «είναι ώρα να εκδράμουμε από τη συνεργασία», καθώς έχουν αρχίσει τα ραντεβού με στελέχη διαφόρων παρατάξεων, για την από κοινού χάραξη στρατηγικής για τις εκλογές του 2023!!

O Γ. Τσόγκας

Παρά την προσωπική μου πικρία, όλο αυτό το χρονικό διάστημα και χωρίς ουδείς να γνωρίζει, έδωσα ένα τίμιο αγώνα, να κρατήσω την παράταξη ενωμένη προσπαθώντας να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας.

Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες και παρότι υπήρχε προφορική συμφωνία εν αγνοία μου και πάλι στις 02/01/2022,  για συνέχιση της συνεργασίας μας με την Δημοτική Αρχή στο ίδιο πλαίσιο και με τα ίδια πρόσωπα, προέκυψαν νέα δεδομένα, με φιλοδοξίες, απαιτήσεις και μια πλειοδοσία για αντιμισθίες και μοίρασμα της όποιας εξουσίας. Ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι αυτοί που κινούσαν τα νήματα πίσω απ’ την κουρτίνα δεν έδιναν άλλο πολιτικό περιθώριο.

Αρνούμενος πεισματικά να παρακάμψω το δικό μου κώδικα ηθικής, πήρα την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να συνεχίσω της αυτοδιοικητική μου πορεία ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, ως το τέλος της θητείας μου».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μια άκαιρη συζήτηση για τη Μητρόπολη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ