ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμος«Reginae»: “Το μάθημα μουσικής στα δημοτικά σχολεία βοηθά στη σωματική ανάπτυξη των μαθητών”

«Reginae»: “Το μάθημα μουσικής στα δημοτικά σχολεία βοηθά στη σωματική ανάπτυξη των μαθητών”

«Reginae»: “Το μάθημα μουσικής στα δημοτικά σχολεία βοηθά στη σωματική ανάπτυξη των μαθητών”

Τα μέλη του Μουσικού Σχήματος «Reginae», Κατερίνα Αθανασοπούλου (πιάνο), η Έφη Πυρπύλη (τσέλο) και Πόπη Αργυροπούλου (φλάουτο), συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2019, όταν εργαζόταν ως εκπαιδευτικοί στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Για την πορεία από τότε μέχρι και σήμερα  μίλησαν στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα, η Κατερίνα Αθανασοπούλου και η Έφη Πυρπύλη, το πρωί της Τετάρτης 29 Μαρτίου

Η αγάπη τους για τη μουσική, κατέληξε σε μια όμορφη συνεργασία η οποία ολοκληρώνει μια εσωτερική ανάγκη έκφρασης μέσα από τη μουσική και τη δημιουργία.

Το σχήμα, παίζοντας κυρίως ποιοτική έντεχνη μουσική, με έναν «αέρα» πρωτοτυπίας και ανανέωσης, έγινε άμεσα αποδεκτό από τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής, και δέχθηκε αρκετές προτάσεις συνεργασίας.

Τα μέλη της παρόλα αυτά δε θα ξεχάσουν την πρώτη τους εμφάνιση μπροστά στο κοινό, όταν το αρχικό άγχος μετατράπηκε σε ενθουσιασμό, και τους έδωσε μια μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια.

Οι κυρίες Κατερίνα Αθανασοπούλου και Έφη Πυρπύλη, μίλησαν επίσης για τα μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος, αλλά και για τη σημασία της διδασκαλίας της μουσικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για τον ρόλο και την προσφορά των Μουσικών Σχολείων.

Οι δύο μουσικοί επισήμαναν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, σε συνεργασία πάντα με τους εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας.

«Είναι ένας όμορφος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες των παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική, ή που απλά αγαπούν τη μουσική», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αθανασοπούλου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «ένα παιδί, δε χρειάζεται να έχει εξειδικευμένες μουσικές γνώσεις προκειμένου να ενταχθεί στο Μουσικό Σχολείο».

«Είναι το ιδανικό περιβάλλον για τους ανθρώπους που έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες», συμπλήρωσε η κ. Πυρπύλη, η οποία στη συνέχεια, μιλώντας για τα οφέλη της μουσικής σε παιδιά σε μικρότερες ηλικίες, είπε ότι «το μάθημα της μουσικής στα δημοτικά σχολεία βοηθά στη σωματική ανάπτυξη των μαθητών και την απόκτηση δεξιοτήτων, ενώ δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν τα ταλέντα τους».

Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Κατερίνας Αθανασοπούλου και της κ. Έφης Πυρπύλη στον Antenna Star 103,5:

agriniotimes.gr

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Κόμβος για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ