ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΡάβε-ξήλωνε χωρίς κυβερνητική αλλαγή;

Ράβε-ξήλωνε χωρίς κυβερνητική αλλαγή;

Ράβε-ξήλωνε χωρίς κυβερνητική αλλαγή;

Ράβε-ξήλωνε χωρίς κυβερνητική αλλαγή;

Καλώς ή κακώς το παιχνίδι του ράβε-ξήλωνε το είχαμε συνηθίσει κάθε φορά που υπήρχε κυβερνητική αλλαγή. Το ράβε-ξήλωνε όμως από την ίδια κυβέρνηση είναι αυτό που προβληματίζει…

Και δικαίως ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς λέει ότι η κυβέρνηση αυτοαναιρείται, όταν στο νομοσχέδιο που έρχεται το επόμενο διάστημα στη Βουλή για ψήφιση υπάρχει ρύθμιση που καταργεί ουσιαστικά την προτεραιότητα που είχαν οι ενεργειακές κοινότητες για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Βεβαίως αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση και θεωρητικά υπάρχει η πιθανότητα, η κυβέρνηση ακούγοντας τους παραγωγικούς φορείς να αλλάξει γνώμη να αποσύρει την εν λόγω διάταξη και να διατηρήσει το καθεστώς που υπάρχει έως σήμερα.

Όμως καθώς βρισκόμαστε και σε μία περίοδο που λόγω της τεράστιας αύξησης των διεθνών τιμών στο κόστος της ενέργειας, η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει επαρκώς τους λόγους για τους οποίους προχωρά σε αυτή την αλλαγή. Και όχι μόνο αυτό.

Με αφορμή το κύμα των ανατιμήσεων στην ενέργεια, αλλά και τις πολλές επικρίσεις που δέχεται συνολικά το ευρωπαϊκό εγχείρημα στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής, η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει επιτέλους μία ενεργειακή πολιτική για τα επόμενα χρόνια.

Γιατί το κόστος της ενέργειας πάντοτε είναι κριτήριο για την ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας συνολικά.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Το κλίμα αλλάζει, αλλά δεν ευθύνεται για όλα….

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr