ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοRapid test στους ανεμβολίαστους: Εξομαλύνεται η κατάσταση – Η αιτία των καθυστερήσεων στα φαρμακεία του Αγρινίου 

Rapid test στους ανεμβολίαστους: Εξομαλύνεται η κατάσταση – Η αιτία των καθυστερήσεων στα φαρμακεία του Αγρινίου 

Rapid test στους ανεμβολίαστους: Εξομαλύνεται η κατάσταση – Η αιτία των καθυστερήσεων στα φαρμακεία του Αγρινίου 

Τι γίνεται με τη διανομή των self test στα φαρμακεία

Με δυσκολία κατάφεραν την περασμένη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι στο Αγρίνιο να εξυπηρετηθούν από τους εργαστηριακούς γιατρούς και τα φαρμακεία της περιοχής για να κάνουν το rapid test που προβλέπουν τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ.

Εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και όσοι ενδεχομένως ήθελαν να μετακινηθούν χρειάστηκε να περιμένουν αρκετά για να κάνουν το προβλεπόμενο rapid test.

Σχετικά με τα rapid test ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος, μιλώντας στη «Σ», ανέφερε: «δεν κάνουν όλα τα φαρμακεία rapid test, κάνουν πολλά και καθημερινά προστίθενται και άλλα που κάνουν επί πληρωμή (10 ευρώ) rapid test, αλλά είναι δικαίωμα του εκάστοτε φαρμακοποιού να επιλέξει αν θα κάνει ή όχι στο φαρμακείο του rapid test.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε την Δευτέρα με λιγοστούς φαρμακοποιούς, αλλά καθημερινά οι φαρμακοποιοί που κάνουν rapid test στο φαρμακείο τους αυξάνονται. Για να γίνει ένα rapid test στο φαρμακείο πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Μια βασική εξ αυτών είναι να υπάρχει προσωπικό στο φαρμακείο. ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει και αυτόν που θέλει να κάνει τεστ και τους υπόλοιπους πελάτες.

Αν λ.χ. ένα φαρμακείο έχει μόνο τον φαρμακοποιό ή έχει μόνο έναν υπάλληλο είναι δύσκολο πολύ να ανταποκριθούν αν υπάρχει και δουλειά.

Αρκετοί συνάδελφοί που δεν έχουν υπάλληλους στο φαρμακείο κάνουν rapid test με ραντεβού ώστε να εξυπηρετούν τον κάθε έναν το συντομότερο, καθώς το rapid test έχει διαδικασία συγκεκριμένη, όπως επίσης και αφού γίνει πρέπει να ακολουθηθεί και συγκεκριμένη διαδικασία στην πλατφόρμα, που σημαίνει χρειάζεται χρόνος και δεν μπορεί ούτε την διαδικασία να διακόψει, ούτε μπορεί κάποιος άλλος πελάτης να περιμένει».

Κάτι παρόμοιο ισχύει και τον κλάδο εργαστηριακών γιατρών και των μικροβιολογικών εργαστηρίων, όπου τη Δευτέρα, ένα μικρό ποσοστό τους στο Αγρίνιο πραγματοποιούσαν τεστ. Υπάρχει πάντως η εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Σε σχέση με τη διανομή των self test ο κ. Κοντοπάνος δήλωσε: «η Πολιτική Προστασία για δικούς της λόγους δέσμευσε μια ποσότητα self test που είχε η φαρμακαποθήκη μας και γι αυτό δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα την Πέμπτη και την Παρασκευή στη προμήθεια προς τους δικαιούχους.

Με δυσκολία μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Την Δευτέρα ήρθε μια ικανοποιητική ποσότητα με self test, την Τρίτη τα φαρμακεία ήταν κλειστά λόγω της εορτής του Τιμίου Σταυρού και σήμερα Τετάρτη ήρθε και πάλι ικανοποιητική ποσότητα. Μέχρι και την Παρασκευή όλοι θα πάρουν τα δωρεάν self test που δικαιούνται, ενώ μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα παραλάβουμε και άλλη ποσότητα»

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

N.Φαρμάκης: «Η Τριχωνίδα, επίκεντρο και αφετηρία ανάπτυξης για όλη την Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Ελλάδα»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr