ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣτο “βαθύ κόκκινο” ο δήμος Μεσολογγίου – “Επαγρύπνηση” στο Αγρίνιο συστήνει ο Ν.Χαρδαλιάς

Στο “βαθύ κόκκινο” ο δήμος Μεσολογγίου – “Επαγρύπνηση” στο Αγρίνιο συστήνει ο Ν.Χαρδαλιάς

Στο “βαθύ κόκκινο” ο δήμος Μεσολογγίου – “Επαγρύπνηση” στο Αγρίνιο συστήνει ο Ν.Χαρδαλιάς

Στα τελευταία δεδομένα για την πανδημία στην Ελλάδα και στα μέτρα που αίρονται ή θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα αναφέρθηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο κ.Χαρδαλίας ανακοίνωσε πως ο δήμος Μεσολογγίου εντάσσεται στο “βαθύ κόκκινο”, καθώς σήμερα υπάρχουν συνολικά 233 κρούσματα ενεργά, την στιγμή που στις 27/4 ήταν 49, ενώ παρατηρείτε επιθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κ.Χαρδαλιάς “χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου” για το Αγρίνιο και το Αιτωλικό, καθώς η κατάσταση είναι ιδιαιτέρα ανησυχητική και επικίνδυνη, όπως χαρακτηριστικά είπε, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους της περιοχής σε αυστηρή εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοιού.

Η κα.Παπαευαγγέλου τόνισε πως θα υπάρξουν τοπικές επιδημίες λόγω των πολλών συναθροίσεων, αλλά και της μετακίνησης πολιτών από μεγάλα αστικά κέντρα σε πόλεις με μικρό επιδημιολογικό φορτίο.

Ο κ. Μαγιορκίνης εστίασε στην “αποτύπωση” της επιδημίας παγκοσμίως, επισημαίνοντας την μείωση των θανάτων και την βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στις περισσότερος ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την Ελλάδα!

Ωστόσο, επισημάνθηκε πως λόγω των εορτών η προσέλευση για self tests είναι μειωμένη και λόγω αυτού “καθαρή” εικόνα θα υπάρχει το επόμενο χρονικό διάστημα!

Τι σημαίνει όταν μια περιοχή μπαίνει σε «βαθύ κόκκινο» – Όλα τα μέτρα

Για τη μετακίνηση των εργαζομένων χρειάζεται το σχετικό έγγραφο από το Πληροφοριακό
Σύστημα Εργάνη και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, χρειάζεται η Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr. Επιτρέπονται οι μετακινήσεις με χρήση SMS (ή με τη συμπλήρωση της φόρμας κατ’εξαίρεση μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση, σύμφωνα με το υπόδειγμα που είναι διαθέσιμο στο forma.gov.gr ΜΟΝΟ για τους παρακάτω λόγους:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 2.691 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr