ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια“Συμμαχία Πολιτών” για Πανεπιστήμιο: “Απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις των κυβερνώντων”- “Έλλειψη ομοψυχίας των Αιτωλοακαρνάνων”

“Συμμαχία Πολιτών” για Πανεπιστήμιο: “Απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις των κυβερνώντων”- “Έλλειψη ομοψυχίας των Αιτωλοακαρνάνων”

“Συμμαχία Πολιτών” για Πανεπιστήμιο: “Απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις των κυβερνώντων”- “Έλλειψη ομοψυχίας των Αιτωλοακαρνάνων”

Για απαράδεκτες αλλά αναμενόμενες μεθοδεύσεις των κυβερνώντων κάνει λόγο η παράταξη “Συμμαχία Πολιτών”  με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις σχετικά με τα πανεπιστημιακά τμήματα.

Σε κείμενο που υπογράφεται από τον επικεφαλής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου Γιώργο Καραμηττσόπουλο, η αιτιολόγηση ως προς την αναμενόμενη εξέλιξη  σχετίζεται άμεσα με την απουσία συστράτευσης και ομοψυχίας των Αιτωλοακαρνάνων σε κοινό όραμα-πρόταση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΄”Συμμαχίας Πολιτών”:

“Δίκαιη η αγανάκτηση όλων των Αιτωλοακαρνάνων για τη νέα αδικία που υφίσταται η περιοχή μας με τις αποφάσεις – μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που είναι καταδικαστικές για τον μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία.

Ας μην πέφτουμε όμως άξαφνα απ’ τα σύννεφα, γιατί οι εξελίξεις αυτές είναι αναμενόμενες όσο εξακολουθούμε να ενεργούμε αποσπασματικά, με προσωπικές στρατηγικές και τοπικιστικές λογικές, χωρίς ενότητα και συνεργασία αλλά και χωρίς όραμα και κοινή πρόταση.
Είναι απαράδεκτος ο εμπαιγμός της σημερινής κυβέρνησης αλλά και όλων όσων κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες.
Ας μην παραβλέπουμε όμως και τις δικές μας μεγάλες ευθύνες.

Με τον θεσμικό μας ρόλο ως Δημοτική Παράταξη του Αγρινίου προσπαθήσαμε επανειλημμένα να αναδείξουμε το θέμα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
Τελευταία, με επιστολή μας προς τους Βουλευτές Αιτ/νίας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και του Δημάρχους Αιτ/νίας, η οποία δημοσιεύτηκε και στον τύπο, καταθέσαμε τις σκέψεις μας καθώς και την πρόταση μας η οποία θεωρούμε ότι μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις αποτελεί μονόδρομο.
Την επαναφέρουμε ελπίζοντας να μην συνεχίσουμε να είμαστε «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Ακολουθεί απόσπασμα της επιστολής παράταξης (22/04/2021).
«…Και για τις τελευταίες εξελίξεις γνωρίζουμε ότι γίνονται παρεμβάσεις, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα, από κάθε Δήμο ξεχωριστά που προτάσσει βεβαίως πάντα στα αιτήματα του τα δικά του τοπικά συμφέροντα. Και δεν αμφιβάλουμε ότι αυτές γίνονται από αγαθές προθέσεις.
Όμως, έχει πολλές φορές αποδειχθεί στο παρελθόν, ότι όταν αυτές οι πρωτοβουλίες δεν εντάσσονται σε ένα συνολικό σχεδιασμό για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία δεν φέρνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς η έλλειψη μια κοινής γραμμής που θα στηρίζεται από όλους στέλνει λάθος μήνυμα στους κυβερνώντες και είναι βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να συρρικνώνουν, για διαφόρους λόγους, περαιτέρω την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό μας.
Είναι πολύ καλό να υπάρχουν πολλές φωνές αλλά για υπάρχει το σωστό αποτέλεσμα πρέπει να λένε και το ίδιο τραγούδι.
Και επειδή η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου δεν αφορά μόνο τους Αγρινιώτες και τους Μεσολογγίτες αλλά τους κατοίκους όλης της Αιτωλοακαρνανίας είναι ανάγκη έστω και τώρα οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού αλλά και οι βουλευτές του νομού να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων.
Επιβάλλεται να αφήσουμε στην άκρη την εσωστρέφεια, τους τοπικισμούς και τις κομματικές κόντρες και να αγωνιστούμε ενωμένοι για αυτά που οι συμπολίτες μας δικαιούνται και που για δεκαετίες στερήθηκαν.
Είναι καιρός λοιπόν να αρχίσουμε να βλέπουμε το σύνολο, το δάσος και όχι το δέντρο.
Γι’ αυτό ως «Συμμαχία Πολιτών» προτείνουμε να ξεκινήσει άμεσα συζήτηση και διαβούλευση των εκπροσώπων των Δήμων και της Περιφέρειας που σε συνεργασία με τους φορείς του νομού αλλά και με πανεπιστημιακούς που θέλουν να βοηθήσουν να διαμορφώσουν μια συνολική και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση, σχετικά με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία, συμβατή βεβαίως με τις ανάγκες της κοινωνίας, που θα είναι αποδεκτή από όλους τους Δήμους.
Μόνο αν υπάρξει αυτή η συστράτευση και ομοψυχία που θα αποκρυσταλλωθεί με μια βιώσιμη και εμπεριστατωμένη κοινή πρόταση προς την κυβέρνηση, που θα υπογράφεται από το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού καθώς και τους εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο υπάρχουν σοβαρές ελπίδες για κάτι καλό.
Διαφορετικά, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!»

Eκτός μηχανογραφικού πανεπιστημιακό τμήμα του Αγρινίου και ένα του Μεσολογγίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr