ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΗ “ψυχρή λίμνη” στη Δυτική Ελλάδα – Φέρνει καταιγίδες και χαλάζι – ΒΙΝΤΕΟ

Η “ψυχρή λίμνη” στη Δυτική Ελλάδα – Φέρνει καταιγίδες και χαλάζι – ΒΙΝΤΕΟ

Η “ψυχρή λίμνη” στη Δυτική Ελλάδα – Φέρνει καταιγίδες και χαλάζι – ΒΙΝΤΕΟ

Έντονα φαινόμενα με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και την Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Την ανάπτυξη καταιγίδων θα ευνοήσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Ελλάδας, οι οποίες έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης», σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος και τα αυξημένα ποσά υγρασίας.

Τα εντονότερα φαινόμενα, όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή, θα εκδηλώνονται κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το οποίο επίσης επισημαίνει ότι αυτό το είδος καταιγίδων της θερμής περιόδου του έτους ευνοεί την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.

Έτσι, έντονη αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα μας έως και την Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Τα εντονότερα και πιο γενικευμένα φαινόμενα αναμένονται κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Πηγή: meteo.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr