ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια“Λιμνοθάλασσα” ο κάμπος του Λεσινίου – Τεράστιες καταστροφές σε κτηνοτροφικές μονάδες (βίντεο)

“Λιμνοθάλασσα” ο κάμπος του Λεσινίου – Τεράστιες καταστροφές σε κτηνοτροφικές μονάδες (βίντεο)

“Λιμνοθάλασσα” ο κάμπος του Λεσινίου  – Τεράστιες καταστροφές σε κτηνοτροφικές μονάδες (βίντεο)

Σε “παραθαλάσσιες” έχουν μετατραπεί δεκάδες κτηνοτροφικές μονάδες στον κάμπο του Λεσινίου, στην Αιτωλοακαρνανία. Αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυτης οικονομικής καταστροφής είναι δεκάδες κτηνοτρόφοι της περιοχής που είδαν τις εκμεταλλεύσεις τους να βυθίζονται  στο νερό, εξαιτίας της πρόσφατης θεομηνίας.

Περισσότερα από 50.000 στρέμματα έχουν μετατραπεί σε λιμνοθάλασσα με την στάθμη του νερού να ανεβαίνει αντί να υποχωρεί… παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα, δεν έβρεξε.

Χαρακτηριστικές της κατάστασης είναι οι εικόνες που μεταδόθηκαν στο χθεσινοβραδικό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σε ζωντανή σύνδεση με την περιοχή ( στο 3:45 του βίντεο).

Οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση αφενός διότι είδαν τις περιουσίες του να καταστρέφονται και αφετέρου γιατί προκαλείται αβεβαιότητα για το μέλλον της δραστηριότητάς τους. Παράλληλα από το βράδυ της Παρασκευής κάνουν μια τιτάνια προσπάθεια να μεταφέρουν τα ζώα σε ασφαλή σημεία, ενώ δεν έλλειψε, δυστυχώς, και η απώλεια ζωικού κεφαλαίου.

Προσπάθεια για να “σωθεί ό,τι σώζεται” από τον εξοπλισμό των κτηνοτροφικών μονάδων

Σημειώνεται ότι εκτός από τις εγκαταστάσεις η πλημμύρα κατέστρεψε και γεωργικές εκμεταλλεύσεις με τριφύλλια, σιτηρά και καλαμπόκια που θα χρησιμοποιούνταν για ζωοτροφές.

Οι ίδιοι ζητούν πέραν των όποιων αποζημιώσεων ή μέτρων στήριξης, την υλοποίηση άμεσων ενεργειών ώστε να γίνει το συντομότερο δυνατό η αποστράγγιση των πλημμυρισμένων εκτάσεων, καθώς αυτό απαιτεί τεχνικές παρεμβάσεις αφού με φυσικό τρόπο η απορροή θα γίνει, σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, σε 100 και πλέον ημέρες.

Το διάστημα αυτό είναι ικανό να οδηγήσει όλους τους κτηνοτρόφους στην απόλυτη οικονομική καταστροφή αλλά και σε απώλεια ενός σημαντικού οικονομικού πόρου για την τοπική οικονομία.

Επιτόπια επίσκεψη Λιβανού
Τις πληγείσες κτηνοτροφικές μονάδες στο Λεσίνι επισκέπτεται από το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός,  επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου για αποτίμηση της κατάστασης και την εξεύρεση λύσεων.

Πηγή: messolonghinews.gr

Δοκίμι Αγρινίου: Σε αδέσποτο σκύλο επιτέθηκε πίτμπουλ που διέφυγε από σπίτι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr