ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδητα“Λευκή νύχτα” για ψώνια στον Πύργο, μακριά από μας!

“Λευκή νύχτα” για ψώνια στον Πύργο, μακριά από μας!

“Λευκή νύχτα” για ψώνια στον Πύργο, μακριά από μας!

“Λευκή νύχτα” για ψώνια στον Πύργο, μακριά από μας!

Μαζί με το καλοκαίρι έρχεται κι ο κόσμος-ναι, ακόμη και στο Αγρίνιο-, κάποιες μέρες έρχεται και η κίνηση, άλλοτε έχει δουλειά άλλοτε όχι. Σωστά; Σωστά, έτσι συμβαίνει σε όλες τις πόλεις της χώρας. Και τι κάνουν οι πόλεις της χώρας συνήθως το καλοκαίρι;

Οι δήμοι, οι εμπορικοί σύλλογοι, οι διάφοροι πολιτιστικοί και οι ιδιώτες προσπαθούν να σπρώξουν τον τόπο τους σε φήμη και εμπόριο, δεν του πατάνε κι ένα εποχικό λουκέτο. Οπότε, κανονίζουν συναυλίες, πανηγύρια και εμπορικά γεγονότα (events στα ελληνικά).

Τέτοια γεγονότα είναι οι λεγόμενες “λευκές νύχτες”, τα μαγαζιά ανοιχτά μετά μουσικής μέχρι αργά, με άλλα λόγια. Το κάνει για παράδειγμα το Σάββατο 20 Αυγούστου που έρχεται ο… Πύργος, όπως φαίνεται και στην αφίσα με τον Χατζηγιάννη υπό την αιγίδα του τοπικού εμπορικού συλλόγου κα μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια. Και δεν είναι παραλιακό μέρος ο Πύργος, ε; Θάλασσα ψάχνουν και οι Πυργιώτες αυτή την εποχή…

Τα ίδια και στο μικρό Αίγιο, ψάχνουν ημερομηνία όπως μαθαίνουμε, για “λευκή νύχτα”. Και μην πει κάποιος ότι το Αίγιο έχει τον τουρισμό. Το ίδιο έκανε ο τοπικός εμπορικός σύλλογος με τον δήμο και τον… Απρίλιο όταν δεν υπήρχε τουρισμός. Παραμονή της γιορτής της Παναγίας Τρυπητής, στις 29 Απριλίου, είχε ανοιχτά μαγαζιά μέχρι το βράδυ.

Σαν να είχαμε “λευκή νύχτα” εδώ στο Αγρίνιο παραμονή του Αγίου Χριστοφόρου, για να ρίξουμε μια ιδέα… Φυσικά όλα αυτά δεν μας αφορούν εδώ στο Αγρίνιο, αυτά συμβαίνουν στον δυτικό κόσμο, που είναι διεφθαρμένος και ιμπεριαλιστικός. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη, που λένε. Υ.Γ. Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί ιδιώτες στην περιοχή για να μας βρίσκει στον χάρτη και κανένας καλλιτέχνης.
"Λευκή νύχτα" για ψώνια στον Πύργο, μακριά από μας!

Είμαστε για τα πανηγύρια! Ε, και;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ