ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα Νεα“Καλάβρυτα 1943”: Από την Πέμπτη η ταινία στον κινηματογράφο “Άνεσις” του Αγρινίου

“Καλάβρυτα 1943”: Από την Πέμπτη η ταινία στον κινηματογράφο “Άνεσις” του Αγρινίου

“Καλάβρυτα 1943”: Από την Πέμπτη η ταινία στον κινηματογράφο “Άνεσις” του Αγρινίου

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος « ΑΝΕΣΙΣ» από την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 θα προβάλει την ταινία “Καλάβρυτα 1943” (Echoes of the past), βασισμένη σε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του τόπου.

Η υπόθεση
Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Ηθοποιοί: Max Von Sydow, Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Martin Laer, Alice Krige, Tomas Arana, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ : 7:30  & 9:30  καθημερινά.

Tηλ. Επικοινωνίας : 2641044345

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι :

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€
ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας ) 4€

Ο Κινηματογράφος θα λειτουργεί ως covid free χώρος και θα δέχεται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης μόνο. Από 12 ετών και κάτω με self test. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr