ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα Νεα“Φτωχότερη” από σήμερα η Ναύπακτος – “Έφυγε” ο Γρηγόρης Ράπτης – Το μήνυμα του δημάρχου

“Φτωχότερη” από σήμερα η Ναύπακτος – “Έφυγε” ο Γρηγόρης Ράπτης – Το μήνυμα του δημάρχου

“Φτωχότερη” από σήμερα η Ναύπακτος – “Έφυγε” ο Γρηγόρης Ράπτης – Το μήνυμα του δημάρχου

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας στο άκουσμα του θανάτου του Γρηγόρη Ράπτη ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το παρακάτω μήνυμα: 

“Φτωχότερος από σήμερα ο Έπαχτος. Θλίψη στο άκουσμα του φευγιού του Γρηγόρη Ράπτη, του φίλου, του συναδέλφου, του συμπολίτη, του ιδεολόγου.

Αγάπησε τη Ναύπακτο όσο λίγοι, αγάπησε το λιμάνι όσο λίγοι, αγάπησε τις ιδέες του όσο λίγοι. Έζησε με τη Ναύπακτο, έζησε με το λιμάνι, έζησε με τις ιδέες του. Με τίμησε αρκετές φορές με επισκέψεις στο Δημαρχείο, όπου είχα τη χαρά να τον ακούω να μου μιλά για τον Έπαχτο, να μου αναλύει τις απόψεις του για συγκεκριμένες παρεμβάσεις και έργα.

Στην τελευταία μας συνάντηση μου επιφύλαξε μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ο μεγάλος νεοέλληνας Ποιητής Γιάννης Ρίτσος, τον Απρίλη του 1966 επισκέφθηκε με λίγους φίλους τη Ναύπακτο και με αφορμή αυτή του την επίσκεψη έγραψε ένα ποίημα, πραγματικό διαμάντι, με τίτλο το «Αρχαίο Φρούριο». Για το εξαιρετικό και σπουδαίας αξίας για όλους μας ποίημα, του οποίου την ύπαρξη ομολογώ αγνοούσα, τόσο εγώ όσο και οι περισσότεροι από εμάς, συμφωνήσαμε το καλοκαίρι να πραγματοποιήσουμε μια ιδιαίτερη εκδήλωση…

Ας είναι αιωνία η μνήμη του”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr