ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδητα“Έλα μωρέ σιγά, παιδιά είναι…”

“Έλα μωρέ σιγά, παιδιά είναι…”

“Έλα μωρέ σιγά, παιδιά είναι…”

“Έλα μωρέ σιγά, παιδιά είναι…”

Μια από τις πιο βαθιά εδραιωμένες κουλτούρες στην ελληνική κοινωνία είναι εκείνη της αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων ανάλογα με την ηλικία του δράστη.

Έτσι μπορεί να δεις σχολεία ή γειτονιές που καταδυναστεύονται από παρέες νεαρών σκληρών εγκληματιών, όπου άπαντες οι γείτονες και οι γονείς προσπαθούν να κοιτάξουν αλλού, να μην δουν το τέρας κατάματα.

Το γνωστό “έλα μωρέ, παιδιά είναι…” κυριάρχησε και κυριαρχεί στον πολιτικό λόγο καθώς είναι μέσα στην ατζέντα της δικαιωματιστικής Αριστεράς, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει πως ακόμη κι αν είναι βιαστής ή δολοφόνος κάποιος, αν είναι ανήλικος είναι και a priori αθώος.

Ή τουλάχιστον πρέπει να κριθεί με όσο το δυνατόν πιο χαλαρά κριτήρια, όση αγριότητα και αν επιδείξει στην πράξη του.

Δεν είναι στάση ζωής μόνο, είναι μια πολιτική αρρώστια που ζητάει την επιβεβαίωση του “προοδευτικού” λόγου σε ό, τι κι αν συμβαίνει στην κοινωνία. Είναι κάτι σαν φετίχ η ατιμωρησία στην Ελλάδα εδώ και μερικές δεκαετίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο σπίτι κολαστήριο όπου κάποιοι αλήτες βίασαν συμμαθητή τους και κάποιες κοπέλες κοίταζαν και γελούσαν, κανείς από την γειτονιά δεν τόλμησε να παρέμβει παρότι ήταν φανερό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά!

Που να τολμήσει κάποιος να μιλήσει; Για να τον στοχοποιήσουν μετά 3 πολιτικά κόμματα, δύο – τρεις διαφορετικές “συλλογικότητες”, συν η…προοδευτική φράξια της Αστυνομίας; Να τον ψάχνουν ως “ρουφιάνο” και “καταδότη”;

Όχι βέβαια, οι δρόμοι στην Ελλάδα είναι για τους παραβατικούς, γι’αυτό άλλωστε είναι η τελευταία χώρα που οι κάμερες αποτελούν σύμπλεγμα συντηρητισμού…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ποιος πραγματικά θέλει κυβέρνηση με απλή αναλογική;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ