ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμος“Έγινα ζωγράφος για να είμαι ελεύθερος”: Αλέκος Φασιανός (1935 – 2022)

“Έγινα ζωγράφος για να είμαι ελεύθερος”: Αλέκος Φασιανός (1935 – 2022)

“Έγινα ζωγράφος για να είμαι ελεύθερος”: Αλέκος Φασιανός (1935 – 2022)

“Έγινα ζωγράφος για να είμαι ελεύθερος” είχε πει σε δήλωσή του ο Αλέκος Φασιανός, όπως αναφέρει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας που αποχαιρετά τον σπουδαίο ζωγράφο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη έναν σπουδαίο ζωγράφο που πρόσφερε μοναδικό έργο στον πολιτισμό της χώρας μας. Με καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία, ο Αλέκος Φασιανός σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κοντά στον Γιάννη Μόραλη. Μελέτησε την αρχαία ελληνική αγγειογραφία και τη Βυζαντινή εικονογραφία. Από το 1959, χρονιά της πρώτης ατομικής του παρουσίασης στην Αθήνα, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από εβδομήντα ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Παρίσι, Τόκυο, και αλλού.

Το έτος 2015 είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε έργα του μεγάλου εικαστικού στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου και να γνωρίσουμε από κοντά αυτόν τον ιδιοφυή και ευγενικό άνθρωπο.

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του καλλιτέχνη με ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη παρακαταθήκη που μας αφήνει όχι μόνο στη ζωγραφική, αλλά και στη σκηνογραφία, και την εικονογράφηση.

Ολυμπία Βικάτου

Προϊσταμένη ΕΦΑ Αιτ/νίας & Λευκάδας

Αγρίνιο: Ταλαιπωρία υπό χαμηλές θερμοκρασίες στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →